De cast van Grease… toen en nu

Celebs door Michelle
1 van 4

Wie heeft 'm niet gezien? Grease! De succesvolle film uit 1978 over de liefde tussen de stoere Danny en de ietwat tuttige Sandy. De film wordt nog steeds tot in den treuren herhaald en laten we eerlijk zijn: stiekem smullen we er keer op keer nog van. Wie kan Grease lightnin' of You're the one that I want niet meezingen? Maar inmiddels zijn we bijna 40 (!) jaar verder en hebben de betreffende acteurs een heel leven achter de rug. Hoe zou het nu met hen gaan? Wij doken erin en zochten het voor je uit. 

De cast van Grease... toen en nu

Danny - John Travolta

Hoofdster en supersterhunk uit Grease was natuurlijk niemand minder dan Danny Zuko, die gespeeld werd door de toen nog piepjonge John Travolta. De film kwam uit in 1978, toen het discotijdperk z’n hoogtepunt kende. Deze rol en zijn rol in Saturday Night Fever waren Johns hoogtepunten. Pas toen hij in de jaren ’90 de rol van Vince Vega in Pulp Fiction mocht spelen, kwam zijn succes weer terug. Daarna speelde hij nog in Get Shorty en Face/Off. John kwam ook regelmatig met zijn privéleven in het nieuws. Zo wordt er al jaren gespeculeerd over zijn geaardheid, en dat terwijl hij al sinds 1991 getrouwd is met actrice Kelly Preston. De twee zijn aanhangers van de omstreden Scientologykerk. Samen kregen zij drie kinderen. Hun oudste zoon Jett leed aan de ziekte van Kawasaki en na verschillende toevallen overleed hij begin 2009 toen hij niet meer gereanimeerd kon worden. 

Olivia Newton-John, toen en nu

Sandy - Olivia Newton-John

De Australische Olivia Newton-John bracht menig jongenshart op hol toen zij de rol van de enigszins tuttige Sandy mocht spelen in Grease. Wist je trouwens dat ze op het moment dat de film uitkwam al bijna 30 was? En dat terwijl ze een ‘high school meisje’ moest spelen! Naast haar acteercarrière had ze ook een succesvolle zangcarrière en scoorde in ons kikkerlandje nog een nummer 1-hit met Xanadu. Ook het luisteren waard: Let’s get physical, die natuurlijk eigenlijk over seks ging, maar dat was iets te pikant voor menig Amerikaan en dus is ze in de clip te zien in de sportschool. In 1992 kreeg Olivia borstkanker, maar gelukkig herstelde ze volledig. Olivia kwam nog in het nieuws toen haar partner Patrick McDermott op mysterieuze wijze verdween toen hij in 2005 ging vissen. Sinds 2008 is ze getrouwd, ditmaal met John Easterling. 

Stockard Channing, toen en nu

Rizzo - Stockard Channing

Stockard Channing kennen we als de brutale en tikkeltje gemene Rizzo, maar oh oh oh - wat had ze toch een klein hartje. Na Grease bleef ze doorgaan met acteren, en niet onverdienstelijk! Zo speelde ze de hoofdrol in Six Degrees of Seperation en werd ze daardoor in 1994 genomineerd voor een Oscar en een Golden Globe. Later speelde ze ook nog een rol in de serie The West Wing. Nog iets waar Stockard goed in is? Trouwen! Ze trouwde en scheidde maar liefst vier keer. Inmiddels is ze al meer dan twintig jaar samen met Daniel Gillham met wie ze dan weer niet getrouwd is.