Aha! Dit is waarom Taylor Swift tijdelijk niet vindbaar is op socialmediakanalen X en Instagram

Celebs door Jennifer

Ze is momenteel één van de grootste artiesten ter wereld. Grote kans dus dat Taylor Swift wekelijks miljoenen keren wordt gegooglet. Vooral nu is dat het geval door expliciete AI-beelden van de zangeres. Ze gaan nog steeds rond op social media, maar hier zijn inmiddels wat stappen tegen gezet. Zo kun je Taylor tijdelijk niet opzoeken via socialmediakanalen X en Instagram.

Taylor Swift tijdelijk onvindbaar op social media

Normaal gesproken wordt de wereldberoemde zangeres Taylor Swift natuurlijk miljoenen keren opgezocht via internet. In 2023 werd ze zelfs uitgesproken tot de 'meest opgezochte persoon' op Google. En dit jaar lijkt ze weer één van de meest opgezochte personen te worden. Al is het deze keer wel om een minder positieve reden. Het heeft namelijk niets met haar carrière te maken. De reden is zelfs zo heftig, dat ze momenteel tijdelijk onvindbaar is op social media. Onder andere op socialmediakanalen X en Instagram is Taylor niet vindbaar in de zoekopdrachten. Dat heeft allemaal te maken met de expliciete AI-beelden van de zangeres, die momenteel rondgaan op social media.

Expliciete AI-beelden

Sinds afgelopen weekend kun je Taylor niet meer opzoeken op socialmediakanalen X en Instagram. Wanneer je zoekt op haar voor- en achternaam, krijg je namelijk een foutmelding: "Something went wrong. Try reloading." Dit is allemaal naar aanleiding van de expliciete AI-beelden, waarin Taylor in een seksuele houding te zien is op het football-veld. Tegenwoordig is ze namelijk vaker in football-stadions te vinden, doordat ze een relatie heeft met Football-speler Travis Kelce. Sindsdien zien we haar ook meer in de spotlights met haar liefde. Iets wat best nieuw is voor fans en de media, aangezien ze details over haar vorige relatie juist weinig naar buiten bracht.

Alleen zorgt aandacht kennelijk ook voor verkeerde aandacht, want nu worden dus neppe, expliciete foto's van Taylor verspreid over het internet. Al wordt de verspreiding nu gelukkig iets tegengehouden, dankzij tijdelijke maatregelen van X en Instagram. "Dit wordt gedaan, omdat we prioriteit geven aan veiligheid op dit gebied," aldus Joe Benarroch, hoofd-bedrijfsvoering van X.

Juridische stappen

Naast dat Taylor tijdelijk onvindbaar is op social media, verwijderen socialmediakanalen als X, Instagram, Facebook en Reddit ook posts met de expliciete AI-beelden. Alleen is dat natuurlijk best lastig met inkomende berichten per dag. Ondertussen zet ook de zangeres zelf stappen tegen de neppe foto's. Eerder werd aan Daily Mail bevestigd, dat Taylor "woedend" is en juridische stappen overweegt tegen de seksuele AI-beelden.

Lees ook: Dit is de work-out die Taylor Swift deed om zich voor te bereiden op haar Eras tour