Oeps! Monica Geuze dacht dat ze date een soa had gegeven: "24 uur in blinde paniek geleefd"

Celebs door Jennifer

Presentatrice en podcastmaker Monica Geuze is een hele tijd vrijgezel, maar zit zeker niet stil. Ze is actief in de datingwereld en op dit moment zelfs serieus aan het daten met een Engelssprekende man. Het is zo gezellig, dat ze zelfs seks hebben met elkaar. Alleen krijgt ze vervolgens de schrik van haar leven. Plotseling krijgt hij soa-klachten en denkt zij dat het van haar komt. Oh no?

Monica Geuze weer serieus aan het daten

Monica Geuze is waarschijnlijk één van de meest begeerde vrouwen in de mediawereld. Toch is ze momenteel nog vrijgezel, al is Monica wel actief in de datingwereld. En ze scoort zeker dates. In de podcast Geuze & Gorgels, die ze maakt met bestie Kaj Gorgels, vertelt ze over een recente date. Het gaat om een leuke man, die helaas alleen Engels spreekt met haar. Maar desondanks hebben Monica en haar date het erg gezellig. In eerste instantie willen ze meteen na het eerste appverkeer afspreken. Alleen spreken ze uiteindelijk toch pas na een week af. Het begint in een café, maar eindigt vervolgens ietwat onverwachts in Monica's huis. Dat was volgens haar niet de bedoeling: "We zouden eigenlijk gaan wandelen, maar toen ging het regenen." Aha!

Overigens is daar niets gebeurd, maar de eerste date smaakt wel naar meer. Monica en haar Engelssprekende date spreken daarna namelijk vaker af, en na een paar dates houden ze de spanning niet binnen. Ze duiken samen het bed in. Oh la la!

Soa

Het seksuele avontuurtje van Monica en haar Engelssprekende date smaakt vervolgens naar nog véél meer. Ze blijven elkaar namelijk zien. Zo zitten ze op een gegeven moment weer gezellig samen op de bank. Alleen wordt hier het gesprek vervolgens wel serieus. Daar schrikt Monica wel even van. "Mijn hart zit in m'n keel," zegt ze in de podcast, want: wat gaat hij zeggen? Ze zijn nog helemaal niet lang aan het daten en nu al wil hij serieus in gesprek? Het blijkt uiteindelijk wel echt iets serieus. Al ging het over iets anders, dan ze waarschijnlijk dacht. "Ik heb sinds dit weekend last van klachten bij mijn geslachtsdeel," vertelt hij haar namelijk, waarna Monica dacht: "Oh..." Ze schrok hier naar eigen zeggen enorm van. Haar date heeft zich daarom getest en denkt dat het niets is. Toch suggereert hij, dat zij ook een test moet doen. Iets waar ze zeker aan denkt.

Onbeschermde seks

Monica had zes weken voor deze date namelijk onbeschermde seks. Oeps... "Ik dacht gelijk: kut," zegt ze in de podcast. Ze dacht namelijk dat zij degene was, die hem een soa had gegeven. Misschien was het namelijk wel haar date van zes weken geleden, die een soa had. Monica ging dus op zoek naar een soa-test. Dit deed ze uiteindelijk bij een privékliniek, omdat ze zich toch wat ongemakkelijk voelde. "Dan moet je wel flink dokken, maar heb je binnen twee uur de uitslag," vertelt ze. Daarvoor ging ze trouwens nog wel even naar de kerstvoorstelling van haar dochtertje Zara-Lizzy. Al voelde ze zich hier totaal niet op haar gemak. "Dan wil je genieten van de kerstvoorstelling van je dochter en is het enige wat door je hoofd gaat: ik ben hartstikke ziek en ben de hele wereld aan het vergiftigen met mijn schaamziekte," aldus Monica. Ze voelde zich heel vies.

Dat terwijl ze eigenlijk geen klachten voelde. Toch werd ze onzeker, doordat 'volgens het internet' een soa bij vrouwen vaak minder merkbaar bleek. Gelukkig voor haar blijkt de uitslag van haar soa-test uiteindelijk negatief: "Dus ik had niks." Ook haar buitenlandse date had geen geslachtsziekte. "Toen ging hij naar de huisarts en bleek het gewoon een irritatie te zijn," vertelt ze. Na een week was dat weg. Eind goed, al goed. Maar echt een fijne tijd was het niet voor Monica: "Ik heb echt gewoon 24 uur in blinde paniek geleefd."

Lees ook: Monica Geuze praat openlijk over kritiek op The Masked Singer-debuut: "kan me onzeker maken"