Monica Geuze praat openlijk over kritiek op The Masked Singer-debuut: "kan me onzeker maken"

Celebs door Jennifer

Het wordt Monica Geuze niet makkelijk gemaakt door de kijkers van The Masked Singer. In het vijfde seizoen is ze de nieuwkomer binnen het panel. Superleuk voor haar, maar ze krijgt in het begin wel wat kritiek van kijkers én Angela de Jong. In Open Kaart van Robbert Rodenburg vertelt ze dat het haar zeker wat doet, maar toch heeft ze er ook schijt aan.

Monica Geuze over kritiek op The Masked Singer-debuut

Nu The Masked Singer in Nederland alweer bij seizoen vijf is, is een frisse wind binnen het team wel fijn. Nou ja, dat zou je denken. Toch kreeg nieuwkomer Monica Geuze wat kritiek te verduren op haar debuut als panellid. Vooral toen ze publieksfavoriet Loretta Schrijver een "oude tang" noemde, had ze de poppen direct aan het dansen. Naast kritiek van kijkers, kreeg ze ook commentaar van - hoe kan het ook anders? - columnist Angela de Jong. "Ik vond haar zwaar irritant, moet ik je zeggen," aldus Angela over Monica's debuut.

In de nieuwste Open Kaart van Robbert Rodenburg, en tevens laatste aflevering van het seizoen, spreekt hij met zijn goede vriendin Monica. En 'toevallig' gaat het ook over kritiek, waarbij een stelling over The Masked Singer natuurlijk niet kan ontbreken. Hij vraagt zich af of de kritiek haar iets doet. Of heeft ze hier schijt aan? "Ik heb er in zekere zin schijt aan," reageert ze. "Maar natuurlijk doet het me wat." Ook kan het haar zeker wel "onzeker maken". Al denkt ze dan ook: "Dat hele seizoen staat er toch al op, dus ik kan er nu niets meer aan doen."

Schijt aan hebben

Toch komt de kritiek zeker bij haar binnen. Monica is ook gewoon een mens. Wel probeert ze zich te focussen op het feit, dat ze het heel leuk vindt. "Dan moet je schijt hebben aan wat andere mensen over je zeggen," vertelt ze. Volgens haar moet ze een beetje tegen kritiek kunnen. Dat hoort bij haar vak. "Maar natuurlijk als ik thuis op de bank zit en je leest dat over jezelf, dan is het niet dat je je daar beter over gaat voelen," aldus Monica.

Ze begrijpt overigens wel, dat mensen kritiek hebben op haar debuut in The Masked Singer. "Het is zo'n goed bekeken programma, half Nederland kijkt ernaar en ineens na vier seizoenen is daar een verandering," legt ze uit. "Ik begrijp volkomen dat niet iedereen daar op zit te wachten." Ze geeft als voorbeeld de komst van een nieuwe coach in The Voice Of Holland. "Dan dacht ik ook: waarom moet Anouk er nou gaan zitten?" vertelt ze. "En dan zat Anouk daar een seizoen en o wee, als ze dan dreigt te zeggen: nee, ik ga het niet meer doen. Nu zit je er ook, nu vind ik je helemaal geweldig." Hopelijk voor Monica gaan de kijkers van The Masked Singer ook aan haar wennen. Wie weet stromen later de lovende reacties wekelijks binnen in haar DM's.

Lees ook: Monica Geuze voelt zich altijd schuldig naar dochter tijdens werk in buitenland: "weggaan het ergst"