Rechter oordeelt: Nicol Kremers hoeft autobiografie niet te laten checken voor de release

Celebs door Jennifer

De zaak tussen Massa is Kassa-ster Peter Gillis en zijn ex Nicol Kremers lijkt nooit over te gaan. Vandaag was wel een grote dag voor vooral Nicol, die volgens de rechter haar autobiografie gewoon mag releasen zonder controle van Peter. Al was er voor Nicol ook een teleurstelling. Ze moet zich namelijk wél aan de geheimhoudingsplicht houden, waar ze fel tegen is. Daarom start ze nog wel een bodemprocedure tegen Peter over deze zaak. Ah oh!

Rechtszaak Nicol Kremers en Peter Gillis

Het gedoe tussen exen Peter Gillis en Nicol Kremers begon allemaal met de vermeende mishandelingen, waar Nicol een aangifte van deed. Volgens haar zou Peter haar flink hebben mishandeld tijdens hun relatie, waarbij hij onder meer aan haar haren en oren trok. Inmiddels liep er nóg een rechtszaak naar aanleiding van Nicols autobiografie, en vandaag was het zover. Voor beide partijen de rechtszaak een overwinning én teleurstelling. Allereerst even over de rechtszaak die Peter had aangespannen tegen zijn ex. Hij eiste eerst dat Nicol haar autobiografie niet zomaar mocht uitbrengen. Ze zou het eerst moeten laten checken op onjuistheden. Daarnaast moest Nicol zich van hem aan een vaststellingsovereenkomst houden, die ze samen hadden opgesteld tijdens hun relatie.

Geheimhoudingsplicht blijft

Nou, over dat laatste oordeelt de rechter, dat Nicol zich inderdaad aan de geheimhoudingsafspraak moet houden. Dat terwijl ze zelf aangaf, dat ze de overeenkomst destijds onder dwang had getekend. De rechter geeft aan dat ze een dwangsom moet betalen, wanneer ze dus wél openlijk praat over hun relatie of de beëindiging ervan. Gelukkig voor Nicol krijgt ze ook wat goed nieuws. Ze mag de autobiografie namelijk wel gewoon uitbrengen, zonder dat Peter het eerst controleert. Volgens de rechter heeft Peter niet genoeg bewijzen, dat er inderdaad dingen in het boek staan die in strijd zijn met de geheimhoudingsafpsraak. Daarom lijkt een controle onnodig.

Nu heeft Peter wel een klein voordeel: de release van het boek is momenteel namelijk uitgesteld. Nicol is namelijk opnieuw in behandeling voor haar PTSS. Ze kreeg eerder een terugval, toen ze weer oog in oog stond met haar ex. Al betekent het volgens Nicol haar manager niet meteen, dat het boek helemaal niet komt. "Ik voorzie niet echt problemen waardoor het niet zou kunnen," aldus de manager.

Bodemprocedure

Nicol is wel strijdvaardig. Ze is het namelijk niet eens met het oordeel over de vaststellingsovereenkomst. Daarom is ze nu een bodemprocedure gestart tegen Peter. "De rechter lijkt het acceptabel te vinden dat er afspraken gemaakt worden over het niet publiekelijk uiten over vermeend huiselijk geweld," vertelt Nicols advocaat Alon Kijl aan RTL Boulevard. Hij vindt dat het oordeel een "verkeerd signaal afgeeft aan de samenleving". Ze bereiden zich nu samen voor op de volgende stap. "Het laatste woord voer deze kwestie is duidelijk nog niet gesproken of geschreven," aldus Alon.

Lees ook: Nicol Kremers weer in behandeling voor PTSS na terugval door confrontatie met Peter Gillis