Geen horecavergunning voor Peter Gillis: horecazaken op vakantiepark blijven hele zomer dicht

Media door Jennifer

Hoewel de opnames van een nieuw seizoen Massa Is Kassa gewoon doorgaan, gaat het op privévlak niet lekker met tv-ster en vakantieparkeigenaar Peter Gillis. Niet alleen heeft hij een mishandelingszaak aan zijn broek hangen, daarnaast wordt hij ook beschuldigd van belastingfraude. Hierdoor heeft de rechter nu besloten, dat hij geen vergunning krijgt voor de horecazaken op zijn vakantiepark. De rechter sluit hiermee aan bij de burgemeester van Arnhem. Alle horecazaken op zijn vakantiepark blijven dus de hele zomer dicht.

Geen horecavergunning voor Peter Gillis

De roem van Peter Gillis zakt echt flink omlaag, nu er verschillende onderzoeken bezig zijn rondom hem en zijn handeltjes. Zo ligt hij met meerdere gemeenten in de clinch, omdat hij door het Openbaar Ministerie wordt verdacht van belastingfraude. Eén van deze gemeente is Arnhem, waar één van zijn Oostappen Vakantieparken zich bevindt. Zij hebben een zogenoemd Bibob-onderzoek laten uitvoeren door het Landelijk Bureau Bibob (LBB) en die zijn inmiddels met een advies gekomen. Volgens hen bestaat inderdaad het gevaar dat Peter de vergunningen gebruikt om geld te verdienen met strafbare feiten. Zo zou hij onder meer bingoavonden hebben georganiseerd, waar de gasten cash afrekenden. Vervolgens werden deze inkomsten niet opgegeven bij de Belastingdienst.

Uitspraak rechter

Voor de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch is de conclusie van dit onderzoek genoeg om geen horecavergunning meer te willen geven aan de ondernemer. Hij mocht vorige maand de horecavergunning per direct intrekken. Dit bepaalde de rechter op woensdag tijdens de rechtszaak. Peter vroeg de rechter nog of hij de horecazaken mocht openen, totdat er een uitspraak ligt over zijn ingediende bezwaar. Alleen vindt de rechter dat zijn bezwaar "geen redelijke kans van slagen heeft".

Veel annuleringen

Even leek het alsof het vakantiepark niet luisterde naar het besluit van de burgemeester. Ze opende de horecazaken alsnog, maar daar kwam de burgemeester al snel achter. Hij stuurde meteen handhavers erop af, die een proces-verbaal opmaakten. Nu blijven de horecazaken dus de hele zomer dicht, in ieder geval tot eind september. Dat klinkt als een nachtmerrie voor elke vakantieparkeigenaar, want het is natuurlijk wel hoogseizoen. Toch staat de burgermeester echt achter zijn besluit. Hij vindt het vervelend voor parkgasten, dat ze nu nergens iets kunnen eten. Maar: "Ik wil ook dat zij erop kunnen vertrouwen dat wanneer je op een terras een biertje of kop koffie bestelt, dat bij een gelegenheid is waar het goed zit."

Overigens lijkt het erop dat de annuleringen ook binnenstromen bij het vakantiepark, zegt het bedrijf zelf. Dus misschien is het toch niet erg druk. Staan de vakantieparken van Peter nu echt op omvallen? Misschien dat hij zich binnenkort daarom in een nieuwe branche begeeft: de (kook)boekenbranche. Begin november verschijnt namelijk zijn eerste kookboek Hatseflats!.

Lees ook: Peter Gillis brengt binnenkort eigen kookboek 'Hatseflats!' uit