Peter Gillis: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Redactie Ze.nl

Peter Gillis is een Nederlands ondernemer en investeerder. Daarnaast is hij veelvuldig in het nieuws vanwege zijn privéleven.

Over Peter Gillis

Volledige naam
Peter Gillis
Geboortedatum
20 maart 1962 (leeftijd 62 jaar)
Geboorteplaats
Luyksgestel
Huidige woonplaats
Neerpelt
Relatiestatus
Peter heeft sinds kort een relatie met Wendy van Houten.

Achtergrondinformatie

Peter is eigenaar van de Oostappen Groep Vakantieparken, een keten van recreatiebedrijven in Nederland en België. Zijn bedrijf leverde hem vanaf 2015 vier jaar op rij een vaste notering op in de Quote 500. Oftewel, de lijst met rijkste Nederlanders.

Jeugd

Peter groeide op op camping Kampzicht (nu bekend als d'n Mastendol) in Rijen, vlakbij Breda. Zijn eerste vakantiebaantje was bij een slagerij, waarna hij ook naar de slagersvakschool ging. Hij had een heftige jeugd en kende veel armoede.

Carierre

Eind jaren tachtig werd in Asten de Camping Oostappen geveild. Peter doet samen met zijn ouders, eigenaren van Camping Kampzicht in Rijen, het hoogste bod. De camping staat tegenwoordig bekend als Prinsenmeer. Deze stap was het begin van Peter zijn carrière als recreatieondernemer. Inmiddels bezit hij meer dan 35 vakantieparken en resorts door heel Nederland en België, met in totaal meer dan 10.000 vakantiewoningen en kampeerplaatsen.

In 2017 was Peter te zien in de WNL-documentaire Vakantie voor iedereen. Vanaf 2020 is hij te zien in zijn eigen realityserie Familie Gillis: Massa is Kassa. Hierdoor kreeg hij enorme bekendheid.

Vermogen Peter Gillis

Peter heeft een geschat vermogen van ongeveer 85 miljoen euro.

Instagram Peter Gillis

Bekend van

Misstanden

In 2019 werden een aantal vakantieparken van de Oostappen Groep en het hoofdkantoor in Asten doorgelicht. Daarbij werd op het hoofdkantoor een vuurwapen aangetroffen. Peter kwam hiermee slechts met een voorwaardelijke boete mee weg.

In 2022 meldde het Eindhovens Dagblad na gesprekken met vijf burgemeesters en ca. 25 anderen dat Gillis arbeidsmigranten illegaal zou huisvesten en zonder vergunning zou bouwen en uitbreiden en horeca zou uitbaten. Ook zouden er mensen permanent op het park wonen.

Daarnaast wordt Peter ook nog vervolgd voor de vermeende mishandeling van zijn toenmalige vriendin Nicol Kremers in mei 2022. Inmiddels zijn zij uit elkaar en heeft Peter een nieuwe relatie. Ook heeft hij drie kinderen uit een eerder huwelijk.

Youtube Video's

Veelgestelde vragen over Peter Gillis

Hoeveel schuld heeft Peter?

Peter heeft een schuld van miljoenen euro’s.

Wie was de vorige vrouw van Peter?

In het nieuwe seizoen van tv-programma Massa is Kassa is Peter zijn nieuwe vriendin Wendy al te zien. In de eerste negen seizoenen van het programma was Gillis' toenmalige partner Nicol Kremers nog een van de hoofdrolspelers. De twee maakten in februari bekend dat zij niet langer samen zijn.

Wie is de moeder van Mark en Ruud Gillis?

Peter was jarenlang getrouwd met Treesie, de moeder van zijn kinderen Ruud, Inge en Mark.

Welke parken zijn van de familie Gillis?

De familie heeft 12 parken in Nederland en Belgie in beheer.

Wat is de uitspraak van Peter?

Nieuwe kansen liggen altijd in het vizier! Elk probleem een uitdaging! Massa is Kassa! Van fouten moet je leren!

Wat zegt Peter altijd?

Vertrouwen is goed, controleren is beter. Dat is het motto van vakantieparken-miljonair Peter Gillis.

Hot or Not?

  • Yes! (0)
  • Nope! (2)
Bron: EM-Press/Patrick van Emst / Brunopress.nl Beeld: BrunoPress