Van deze celebs had je niet verwacht dat ze hoogbegaafd zijn

Celebs door Roos

Om de top te bereiken is een flinke dosis talent soms belangrijker dan een goed stel hersenen. Het is daarom ook een misvatting dat veel bekende sterren weinig in hun mars hebben. Toch zijn er tal van bekende personen die een ongelofelijk hoog IQ hebben. Of ze gebruikt maken van hun meesterbrein, dat is een tweede. Had jij van deze celebs verwacht dat ze hoogbegaafd (IQ hoger dan 130) zijn? 

 

1. Rowan Atkinson (Mr. Bean)

Hoe tegenstrijdig is het typetje Mr. Bean en het wonderlijke brein van acteur Rowan Atkinson? Precies, nogal ja. Met een IQ van 178 kunnen we dit genie namelijk gerust naast Albert Einstein plaatsen. Ter illustratie: het gemiddelde IQ ter wereld ligt op 100. Gelukkig heeft Atkinson niet alleen maar Mr. Bean uitgehangen. Hij heeft ook een masterdiploma in Elektrotechniek op zak. 

 

2. Lisa Kudrow (Phoebe)

Vanwege haar ietwat dommige maar altijd vrolijke personage van Phoebe Buffay in Friends, krijg je al snel de indruk dat Lisa Kudrow in het echte leven ook zo is. Niets is minder waar, want met een IQ score van 154 is de 54-jarige actrice zeer intelligent. Hoewel dit vast moelijk te geloven is bij het zien van de scène waarin Phoebe het bekende liedje ‘Smelly Cat’ zingt. Toch heeft de actrice naast een mooie acteercarrière, ook een bachelor Biologie op zak. 

 

3. Bibi Breijman

Kennen we ‘Kaboutertje’ uit Oh Oh Cherso nog? Van iemand die mee doet aan zo'n televisieprogramma, had je vast niet verwacht dat ze er een hoogbegaafd stel hersenen op na zou houden. Toch is het zo, want met een IQ van 132 is Bibi zeer intelligent. 

 

Vandaag vieren we onze 5e verjaardag #ohohcherso zometeen bij #rtlboulevard#rtl4 18.35

A post shared by Bibi Breijman (@bibibreijman) on

Lees ook: Saved by the Bell cast: toen en nu

 

4. Shakira

Van deze buikdansende zangeres had je niet verwacht dat ze met een IQ van 140 intelligenter is dan 98% van de wereld. Die heupen van haar liegen dus wel degelijk. 

 

5. Ashton Kutcher 

Met een IQ van 160 had Ashton met gemak een wetenschapper kunnen zijn. Wat maar weinig mensen weten, is dat hij de ambitie had om biochemische techniek te studeren om een behandeling voor de zeldzame hartziekte van zijn broer te vinden. Toch heeft de acteur van That 70s Show en Two and a Half Men voor zijn acteercarriere, waarmee hij slim zo'n 140 miljoen dollar heeft binnengeharkt.

 

Who likes my teddy bear?

A post shared by Ashton Kutcher (@ashtonkutcherofficial) on

 

6. James Franco

Ook van de acteur James Franco, bekend van Spiderman en The Interview, had je niet verwacht dat hij met een IQ van 130 een genie is. Hij stopte met zijn studie aan de University of California om voor zijn acteercarrière te gaan. Grappig weetje: voordat hij miljonair werd heeft hij een tijdje nachtshifts bij de McDonald’s gedraaid, om zijn acteerlessen te bekostigen.

 

long hair don't carreeee

A post shared by James Franco (@officialjamesfranco) on

 

7. Ke$ha

Als je een dollarteken in je artiestennaam zet, is het onvermijdelijk dat je het stempel 'dom' op je voorhoofd krijgt. Toch moet Kesha Rose Sebert een uitzondering op de regel zijn, want met haar IQ van 140 behoort ze tot de slimste 2% ter wereld. Ze stopte met haar studie aan Bernard College en koos voor haar muziekcarriere. Een slimme zet!

Lees ook: Ex-vriendin R. Kelly doet boekje open over misbruik: 'Soms kreeg ik dagen niets te eten'

 

8. Matt Damon

Ook Matt Damon mag zichzelf in het rijtje van slimste Hollywood sterren plaatsen. Zijn IQ van 160 heeft de inmiddels 46-jarige acteur aan het begin van zijn carrière een Academy Award opgeleverd met het script voor de film Good Will Hunting.

 

Facial hair?

A post shared by Matt Damon (@matt_damon_official) on

 

9. Donald Trump

Je kan veel van de huidige president van Amerika zeggen, maar al dat liegen en bedriegen zou wel eens deel kunnen uitmaken van een meesterplannetje. Met een IQ van 156 gaat er namelijk vast meer in zijn hoofd om dan we in eerste instantie allemaal dachten. Daarbij studeerde de zakenman Economie aan de Universiteit van Pennsylvania, een van de meest vooraanstaande universiteiten van het land.

 

10. Melania Trump

Oké, dat de president van Amerika hoogbegaafd is was al een bijzondere openbaring, maar dat zijn vrouw óók ook een genie is sla je vast stijl van achterover. Met name na die tenenkrommende speech die Melania Trump van Michelle Obama had gestolen, zou je niet verwachten dat het voormalig model een IQ van 135 heeft en zes talen spreekt. Engels, Frans, Italiaans, Duits, Kroatisch en Sloveens. 

 

11. Madonna

De titel “The Queen of Pop” heeft Madonna, naast haar talent, ongetwijfeld ook te danken aan haar goede stel hersenen. Met een IQ van 140 plaatst ze zichzelf moeiteloos in het rijtje van slimste celebs.

 

Lisbon Nights.............Always start. Out one way..............πŸ–€πŸŽ©πŸ’™

A post shared by Madonna (@madonna) on

Lees ook: Foto: Heidi Montag laat make-up bijwerken tijdens haar bevalling