Ex-vriendin R. Kelly doet boekje open over misbruik: 'Soms kreeg ik dagen niets te eten'

Celebs door Redactie Ze.nl

Al jaren kleven er hardnekkige geruchten aan de broek van R. Kelly over vermeend misbruik van meerdere vrouwen, waarvan er een aantal minderjarig zouden zijn op het moment van misbruik. Kitti Jones, één van de exen van de beroemde R&B-zanger, doet nu een schokkend boekje open en vertelt haar verhaal aan magazine Rolling Stone. 

R. Kelly

Denver

De twee ontmoetten elkaar zes jaar geleden op een afterparty van een concert van de zanger in Dallas. Kitti, die groot fan van hem was, raakte met R. Kelly aan de praat en de twee wisselden nummers uit, waaruit een langdurig sms-contact ontstond. Toen hij haar vervolgens uitnodigde om op zijn kosten naar zijn huis in Denver te komen, ging ze hier gretig op in.

Lees ook: Relatiecoach onthult: doe dit iedere dag zes seconden voor een goede relatie

Masturberen

"De eerste ontmoeting was niets van wat ik mij ervan had voorgesteld. Ik dacht dat we zouden zoenen en knuffelen, maar hij zakte onderuit op de bank en begon zichzelf te bevredigen. Ik wilde vertrekken, maar was tegelijkertijd zo onder de indruk van hem, dat ik bleef." Hetzelfde weekend hadden de twee orale seks, waarbij Kitti naar eigen zeggen constant werd verteld wat ze moest doen. R. Kelly en Kitti kregen een relatie, waarbij hij haar bloemen en cadeaus naar haar werk stuurde. "Hij zei dat hij dit niet zomaar voor iedereen deed."

Gedwongen seks

Het was genoeg reden voor Kitti om haar baan op te zeggen en voorgoed naar Denver te verhuizen om bij de zanger in te trekken. Daar begon de hel. "Ik bleek niet zijn enige vriendin te zijn: in het huis woonden meerdere vrouwen. We werden soms gedwongen om seks met elkaar te hebben, wat vervolgens gefilmd werd. Met elkaar praten mochten we niet. Soms kreeg ik dagen geen toegang tot mijn telefoon en zelfs niks te eten. Vanaf de eerste dag moest ik hem aanspreken met daddy."

Minderjarig

Uiteindelijk wist Kitti te vluchten en vloog ze naar haar zoon. Eerder dit jaar gingen er al verhalen over R. Kelly dat hij meerdere jonge vrouwen vast zou houden in zijn huizen. Echter ontkende één van de slachtoffers later het verhaal dat zij tegen haar wil werd vastgehouden door de R&B-artiest. In 2002 dook er al eens een video op waarin hij vermoedelijk seks heeft met een minderjarig meisje. Hierop is ook te zien hoe hij haar onderplast.

Lees ook: Zoekplaatje: Paris Jackson laat haar ‘rollen’ zien