Monica Geuze voelt zich altijd schuldig naar dochter tijdens werk in buitenland: "weggaan het ergst"

Celebs door Jennifer

Monica Geuze (28) kennen we momenteel vooral als presentatrice van de realityprogramma's Temptation Island: Love or Leave en Love Island. Hiervoor reist ze telkens weer af naar een zonnige plek in het buitenland, waardoor het klinkt als een geweldige baan. Alleen zitten er ook zeker nadelen aan, vooral als je moeder bent. Zo vertelt Monica nu in de podcast V4der van Pepijn Lanen dat ze zich altijd schuldig voelt tegenover haar dochtertje Zara-Lizzy (5), die haar al die tijd moet missen.

Monica Geuze over schuldgevoelens tegenover dochter

De jonge presentatrice Monica Geuze zit nog volop in de bloei van haar carrière en werkt maar al te graag mee aan diverse tv-programma's, zoals Temptation Island: Love or Leave en Love Island. Helaas komt het daardoor wel vaak voor, dat Monica voor langere tijd naar het buitenland moet vanwege haar werk. Het is dat het moet, maar echt fijn voelt ze zich hier eigenlijk niet bij. In de podcast V4der van Pepijn Lanen onthult ze hoe ze zich hier daadwerkelijk over voelt. Doordat haar ex Lars Veldwijk, de vader van haar dochter Zara-Lizzy, ook altijd in het buitenland zit, wordt het voor Monica nóg moeilijker om weg te gaan bij haar kind. Dat terwijl ze haar werk ontzettend leuk vindt. "Ik geniet ook heel erg van mijn werk," vertelt ze, maar daardoor voelt ze zich dus ook schuldig tegenover haar 5-jarige dochtertje.

Janken in vliegtuig

Gelukkig heeft ze wel altijd een goede oppas voor haar vijfjarige dochtertje. Als het niet haar ouders zijn, dan is het wel de "fantastische oppas" die een "waanzinnige klik" heeft met Zara-Lizzy. Maar toch blijft Monica het liefst gewoon zelf bij haar dochter natuurlijk. Het komt waarschijnlijk ook mede, doordat haar dochter dus steeds ouder wordt. "Hoe ouder je kind wordt, hoe meer tijd je samen doorbrengt. Hoe sterker je band wordt, hoe moeilijker ik het vind om weg te gaan. Het wordt steeds erger, je wordt steeds hechter." Wanneer ze dan eenmaal in het vliegtuig zit op weg naar nieuwe tv-opnames, zit ze vervolgens altijd de hele vlucht te janken. "En dan aan iedereen die naast me zit foto's laten zien, van hoe ze eruit zag als baby. Ik ben echt vreselijk," vertelt ze in de podcast tegen Pepijn.

Geen perfecte moeder

Monica vindt vooral weggaan het ergst. Al helpt het ook niet mee, dat dochtertje Zara-Lizzy inmiddels alweer vijf is en daardoor een stuk mondiger. Of nou ja, op sommige momenten even niet. "Ik vind het soms ook moeilijk, als ik zie dat zij zich niet kan uiten in woorden of zo. Dan gaat ze strugglen met zichzelf." Op zo'n moment voelt ze wel een "totale faal" bij zichzelf. Aww. Natuurlijk faalt ze op dat moment niet, want het is gewoon de eerste keer dat ze dit meemaakt als moeder. Monica moet ook dingen leren en is niet meteen de perfecte moeder. "Dan probeer ik wel heel veel met haar te praten," vertelt ze. "Vaak - eigenlijk altijd wel - komt het echte verhaal er dan uit."

Moeder maffia

Helaas krijgt ook Monica vaak de moeder maffia bovenop haar. Dit komt vooral doordat zij meestal alleen post over bijvoorbeeld werk en weinig over haar dochtertje. Al doet ze dat bewust. "Ik scherm haar juist heel erg af van social media," vertelt ze. Dit om Zara-Lizzy een beetje te beschermen tegen het 'boze internet'. Mensen zeggen vrijwel onder elke TikTok van Monica dingen als 'oh, het zou je moeder maar zijn' of 'ben je ook weleens thuis'. Al trekt ze zich hier, zoals vaak met negatieve reacties, weinig van aan. "Ik voel me meer rot voor de ander dan voor mezelf," zegt ze.

Lees ook: Monica Geuze ziet dochtertje (4) naar Zuid-Korea vertrekken: "valt me enorm zwaar"