Vrouwen met zeurende moeders zijn later succesvoller

Mama door Redactie Ze.nl
“Nee, niet zonder jas naar buiten!”, “Eerst je kamer opruimen!” en “Kijk nou uit wat je doet!” Er waren meer dingen die je niet mocht van je moeder dan wel. Maar uit dit onderzoek is gebleken dat we onze mama heel dankbaar mogen zijn! We zworen dat we nooit zouden worden zoals onze moeder wanneer we kinderen zouden krijgen. Jij zou een stuk relaxter zijn in je opvoeding. Wat blijkt? Je zeurende moeder is niet voor niets geweest: vrouwen met zeurende moeders blijken succesvoller.


Easy going 

Je was altijd jaloers op je vriendinnetjes wiens moeder haar niet op de vingers tikte zodra ze iets deed wat even niet zo gepast was. Dat wilde jij ook wel! Maar uit onderzoek van the University of Essex in Engeland is gebleken dat wij juist de dames zijn die geluk hebben! Er is namelijk gebleken dat dames met een zeurende moeder succesvoller zijn dan de dames die een very easy going moeder hadden.

Dit resultaat schudde de onderzoekers niet zomaar uit hun mouw. 6 jaar lang, van 2004 tot 2010 om precies te zijn, volgden ze 155.000 vrouwen in de leeftijd van 13 en 14 jaar. Ze kwamen erachter dat vrouwen wiens moeder hogere standaarden hadden toen ze opgroeiden (je spaargeld niet zomaar uitgeven, niet zonder jas naar buiten als de eerste zonnestraal doorbreekt), later een grotere kans hadden om te gaan studeren en daarnaast ook nog eens meer kans maakten op de dikke lonen!