Taylor Swift: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Redactie Ze.nl

Taylor is een Amerikaans singer-songwriter, muzikant, regisseuse, dichteres en actrice.

Over Taylor Swift

Volledige naam
 Taylor Alison Swift 
Geboortedatum
13 december 1989 (leeftijd 34 jaar)
Geboorteplaats
West Reading, Pennsylvania, Verenigde Staten
Huidige woonplaats
Nashville, Tennessee
Relatiestatus
Taylor heeft momenteel geen relatie.

Achtergrondinformatie

Taylor werd in 2008 internationaal bekend met de single "Love Story". Daarna volgden vele hits. Nice to know: Taylor begon haar carrière in de countrymuziek.

Jeugd

Taylor groeide op in Wyomissing in de Amerikaanse staat Pennsylvania op een kerstbomenkwekerij. Haar vader werkte als bankadviseur en haar moeder was werkzaam bij een beleggingsfonds. Ze heeft een jongere broer die acteur is. Toen ze in het vierde leerjaar zat, won ze een nationale poëziewedstrijd met een drie pagina's lang gedicht genaamd "Monster in my closet". Toen ze 12 was, leerde een computer-reparateur haar drie akkoorden op gitaar spelen. Ze experimenteerde daarna met het schrijven van liedjes en zelf een roman. Omdat ze op school gepest werd, was het schrijven van liedjes een uitlaatklep voor haar emoties. Ook begon ze op te treden op lokale festivals en deed ze mee aan karaokewedstrijden.

Toen ze 14 was verhuisde ze met haar familie naar Nashville. Daar ging ze naar de Hendersonville High School ging. De laatste twee jaar kreeg ze thuis les. De oma van Taylor motiveert haar kleindochter om te gaan zingen. Zij zelf is operazangeres en vindt dat Taylor ook het podium op moet.

Carierre

Als Taylor zestien jaar oud is, komt haar debuutalbum uit. De single's van dit album schieten direct de Amerikaanse countryhitlijsten in. Niet gek dan ook dat Taylor de jongste zangeres ooit is die de 'Songwriter/Artist van het Jaar' award krijgt uitgereikt van de Nashville Songwriters Association International. In 2008 volgt zelfs een Grammy nominatie.

In 2009 leren we in Nederland ook Taylor kennen door haar single 'Love Story'. In  datzelfde jaar gaat ze ook voor het eerst op tournee én wint ze een MTV Video Music Award voor 'Beste Video' voor het nummer 'You Belong With Me'.

Haar derde studioalbum Speak Now en vierde album Red worden ook allebei een succes. Ze gaat ook steeds vaker samenwerken, onder andere met Ed Sheeran.

'Shake It Off' is de eerste single van het vijfde studioalbum 1989. Haar zesde studioalbum, Reputation, verschijnt in 2017. In 2019 verschijnt er nieuwe muziek van Taylor Swift via Me! (met Brendon Urie) en You Need To Calm Down. Opvallend is dat in de clip bij die laatste track is ook Katy Perry te zien. De twee hebben na ruim vijf jaar hun vete bijgelegd.

Folklore is het achtste studioalbum dat Taylor uitbrengt in 2020. Niet lang daarna volgt haar haar negende album, Evermore. In oktober van 2022 verschijnt haar 10e studioalbum, Midnights met de single Anti-Hero die razend goed wordt ontvangen.

Vermogen Taylor Swift

Taylor Swift heeft een geschat vermogen van ongeveer 400 miljoen dollar.

Instagram Taylor Swift

Bekend van

Ruzie met Katy Perry

Katy Perry en Taylor Swift hadden ooit vijf jaar lang ruzie, maar die is bijgelegd. Ooit waren ze beste vriendinnen, maar kregen ruzie omdat de één de danseressen van de ander zou hebben afgepakt. Dat ze weer on speaking terms zijn kwam de buitenwereld te weten door een videoclip van Taylor.

Hierin is Katy Perry verkleed als hamburger en Taylor Swift als bakje frietjes. Op een gegeven moment zie je samen in beeld en geven ze elkaar zelfs een knuffel.

Youtube Video's

Veelgestelde vragen over Taylor Swift

Wat voor diploma heeft Taylor Swift?

Ze heeft naast haar middelbare school diploma geen verder diploma behaald. Omdat ze altijd druk aan het touren was, had ze geen tijd om daarnaast vakken aan de universiteit te volgen.

Welke 2 albums nam Taylor Swift opnieuw op?

'Speak Now' is na 'Fearless' en 'Red' de derde plaat dat Swift onder de noemer 'Taylor's Version' opnieuw opneemt en uitbrengt. Dat doet ze omdat ze jarenlang in de clinch lag met producent Scooter Brown, die de rechten op haar muziek bezat.

Wie schrijft de liedjes van Taylor Swift?

Taylor schrijft grotendeels haar liedjes zelf.

Welk genre is Taylor Swift?

Haar genre gaat van country- en indie- tot pop.

Hoeveel katten heeft Taylor Swift?

Taylor heeft 3 katten.

Welke kleur ogen heeft Taylor Swift?

Taylor heeft blauwe ogen.

Hot or Not?

  • Yes! (2)
  • Nope! (0)
Bron: Axelle/Bauer-Griffin / Contributor Beeld: Getty Images