Acteur Thijs Römer krijgt maand celstraf en 240 uur taakstraf voor seksueel misbruik minderjarigen

Celebs door Jennifer

Twee weken geleden vond de grote zedenzaak plaats tegen acteur Thijs Römer. Toen werd in de rechtbank duidelijk, hoe de acteur in het verleden een aantal minderjarige meisjes seksueel heeft misbruikt. Vandaag heeft de rechter geoordeeld over de straf van de acteur. Naast de taakstraf van 240 uur is Thijs ook veroordeeld voor drie maanden celstraf, waarvan twee voorwaardelijk. Oef!

Rechtszaak Thijs Römer over online seksueel misbruik

Tijdens de rechtszaak van twee weken geleden ging het allemaal om de drie beschuldigingen van vrouwen, die op minderjarige leeftijd seksueel werden misbruikt door acteur Thijs Römer. Onder andere Nena nam het woord en dat deed zij als enige live vanuit de zaal. Gedurende de zedenzaak kwam onder andere naar boven, hoe de acteur volgens zichzelf 'vrolijke gesprekken' voerde over seks met de minderjarige meisjes en tevens fans van de acteur. Hier had hier een speciale WhatsAppgroep voor gemaakt, genaamd 'douchen'. Hij zou ze tijdens de gesprekken onder meer 'fingertips' hebben gegeven, maar ook deelden ze blijkbaar seksueel getinte foto's en video's uit. Thijs verleidde de meisjes om naaktfoto's van zichzelf te sturen.

Maand cel en 240 uur taakstraf

Volgens de rechtbank zijn de aangiften van de jonge vrouwen "betrouwbaar en consistent". "De instructies die door verdachte tijdens dit gesprek heeft gegeven zijn expliciet en gedetailleerd," vertelt de rechtbank. "Ze komen overeen met de verklaringen van de andere twee aangeefsters." Mede dankzij deze gedetailleerde verhalen en de goede bewijsstukken heeft de rechter Thijs nu veroordeeld tot drie maanden celstraf en 240 uur taakstraf. Van de drie maanden gevangenisstraf zijn wel twee maanden voorwaardelijk. Daarnaast wil de rechtbank, dat de acteur zich laat onderzoeken en behandelen.

Lees ook: Vermeende slachtoffers voelen zich gebroken door Thijs Römer: "kwetsbaar en verblind door de aandacht"