OM vervolgt acteur Thijs Römer voor zedendelicten

Celebs door Elsemieke

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat acteur Thijs Römer strafrechtelijk vervolgen wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het gaat om online zedendelicten met drie minderjarigen. Zij waren toen pas tussen de veertien en zestien.

OM vervolgt acteur Thijs Römer voor zedendelicten

In september van dit jaar bleek al dat er een onderzoek naar het vermeende seksuele wangedrag van Thijs Römer liep. Jonge vrouwen zouden minimaal drie aangiftes van zedenmisdrijven hebben gedaan. Ze zouden de acteur beschuldigen van onder meer sextortion, een vorm van seksuele afpersing. De delicten zouden tussen 2015 en 2017 zijn gepleegd. Volgens het OM is er geen sprake geweest van fysiek contact.

De zaak tegen de 44-jarige Thijs Römer komt volgend jaar voor de rechter. Zelf voelt Thijs zich "niet genoodzaakt" om op de beschuldigingen in te gaan. "Het verhaal over een toentertijd veertienjarig meisje waarmee ik grensoverschrijdend contact zou hebben gehad, is voor mij als vader van een tienerdochter en weldenkend mens een brug te ver."

Misbruik gemaakt

Nena, die een webshop runt en zich online presenteert onder haar volledige naam, zei eerder dat ze zes jaar geleden contact kreeg met Thijs, toen ze nog 14 was. Hij zou haar gevraagd hebben om naaktfoto’s en voiceberichten te sturen. “In ruil daarvoor zou ze mogen figureren in Moordvrouw.” Ze sprak op haar Twitter-pagina van grensoverschrijdend gedrag. “Ik geef je een dag om zelf op te biechten. Ik was fucking 14 Thijs. Ik was jong dom en verliefd op jou. Misbruik heb je ervan gemaakt.”