Igone de Jongh verbreekt "met een zwaar hart" relatie met Thijs Römer

Celebs door Elsemieke

Igone de Jongh heeft een punt gezet achter haar huwelijk met Thijs Römer, zo liet ze gisteren weten via een story op Instagram.

In haar stories schrijft de balletdanseres in een kort bericht dat het over is tussen de twee. Ze waren sinds 2019 getrouwd, maar al veel langer samen. "Met een zwaar hart heb ik besloten mijn liefdesrelatie met Thijs te beëindigen." Sinds 2022 waren er veel geruchten over grensoverschrijdend gedrag van Thijs Römer. Igone reageerde in augustus 2022 op Instagram dat ze met die aantijgingen omging door ‘dicht bij elkaar te blijven', maar kennelijk is ze van gedachten veranderd.

Online contact

Tegen Thijs Römer is aangifte gedaan van seksueel grensoverschrijdend gedrag tegenover minderjarigen, waarna het OM besloot de acteur te vervolgen voor drie online zedendelicten. Of dat ook de reden is van de breuk, weten we niet. Jonge vrouwen zouden minimaal drie aangiftes van zedenmisdrijven hebben gedaan. Ze zouden de acteur beschuldigen van onder meer sextortion, een vorm van seksuele afpersing. De delicten zouden tussen 2015 en 2017 zijn gepleegd. Volgens het OM is er geen sprake geweest van fysiek contact.

De zaak tegen de 44-jarige Thijs Römer komt volgend jaar voor de rechter. Zelf voelt Thijs zich "niet genoodzaakt" om op de beschuldigingen in te gaan. "Het verhaal over een toentertijd veertienjarig meisje waarmee ik grensoverschrijdend contact zou hebben gehad, is voor mij als vader van een tienerdochter en weldenkend mens een brug te ver."

Misbruik gemaakt

Nena, die een webshop runt en zich online presenteert onder haar volledige naam, zei eerder dat ze zes jaar geleden contact kreeg met Thijs, toen ze nog 14 was. Hij zou haar gevraagd hebben om naaktfoto’s en voiceberichten te sturen. “In ruil daarvoor zou ze mogen figureren in Moordvrouw.” Ze sprak op haar Twitter-pagina van grensoverschrijdend gedrag. “Ik geef je een dag om zelf op te biechten. Ik was fucking 14 Thijs. Ik was jong dom en verliefd op jou. Misbruik heb je ervan gemaakt.”