Zangeres Numidia uit Beste Zangers wil meedoen aan Eurovisie Songfestival: "een kinderdroom"

Media door Jennifer

Het nieuwe seizoen van Beste Zangers levert weer een hoop mooie liedjes op van onder meer MEAU, Douwe Bob en Numidia. Vooral laatstgenoemde scoorde afgelopen zaterdag hoge ogen met haar vertolking van Duncan Laurence' hitsingle Arcade. Veel kijkers zijn enthousiast en noemen haar een goede kandidaat voor het Eurovisie Songfestival. Wat blijkt? Numidia zelf wil dolgraag een liedje insturen voor het komende songfestival van 2024. OMG!

Zangeres Numidia wil meedoen aan Eurovisie Songfestival 2024

Voor het zestiende seizoen van Beste Zangers zijn weer een aantal goede artiesten uit het blik getrokken, waaronder nederhop-zangeres Numidia. Voorafgaand was zij één van de wat onbekendere artiesten, als je kijkt naar het rijtje met namen als MEAU, Nick Schilder en Duncan Laurence. Maar ze blijkt inmiddels wel een grote favoriet onder de kijkers en mede-artiesten. Elke aflevering levert ze namelijk weer een prachtig optreden vol emotie, zo ook in de aflevering van afgelopen zaterdag. In de aflevering zongen de artiesten liedjes uit het repertoire van Duncan en Numidia koos voor dé hitsingle Arcade. Alleen maakte ze hier wel een heel eigen versie van, door het nummer te vertalen naar het Nederlands en Berbers.

Het optreden zorgt voor een hoop positieve reacties op social media van mensen, die onder meer roepen dat ze naar het Eurovisie Songfestival moet. Natuurlijk wil RTL Boulevard haar dan graag even vragen, of ze hier inderdaad interesse in heeft. En wat blijkt? Numidia zou dolgraag meedoen aan het Eurovisie Songfestival in 2024. "Dat is een kinderdroom van mij, die uit moet komen," vertelt ze aan de verslaggever. Vervolgens verklapt ze: "Ik ga wel een liedje insturen."

 

Beste Zangers-kijkers onder de indruk

De kijkers van Beste Zangers, en fans van Numidia, zullen blij zijn met het nieuws. Zoals gezegd hopen ze dus, dat zij meedoet aan het songfestival. Zo schrijft iemand: "Kunnen we Numidia niet naar het songfestival sturen met een liedje in het Nederlands én Berbers? Zo betoverend." Nou, waarschijnlijk maakt de zangeres dus nog wel kans op een deelname. Ze heeft namelijk nog tot 30 september de tijd om een liedje in te sturen. Naast Numidia doet ook onder meer realityster Louisa Janssen. een gooi naar een deelname aan het songfestival. Eerder deed Louisa al een oproep op Instagram voor een goed liedje in het Nederlands of Engels.

Wie uiteindelijk Nederland zal vertegenwoordigen, weten we waarschijnlijk pas half december.

Lees ook: Say what? Echte Meisjes-ster Louisa Janssen wil meedoen aan het Eurovisie Songfestival