Zangeres Numidia openlijk over slechte relatie met ouders: "ze kwamen altijd met z’n tweeën op mij af"

Celebs door Jennifer

Raven van Dorst trekt elk seizoen weer een hoop kijkers aan met haar tv-programma Boerderij van Dorst. Dit seizoen zit er helaas alweer op, maar ze sluit het wel af met een mooie, openhartige aflevering. Kijkers zijn erg onder de indruk van cabaretier Richard Groenendijk, maar vooral zangeres Numidia. Zij praat openlijk over de slechte relatie met haar ouders, waar ze momenteel ook geen contact mee heeft.

Zangeres Numidia in Boerderij van Dorst

Presentatrice Raven van Dorst heeft duidelijk de beste BN'ers voor het laatst bewaard. De laatste aflevering van Boerderij van Dorst levert namelijk nogal wat openbaringen op. In deze aflevering zien we cabaretier Richard Groenendijk en zangeres Numidia, die allebei erg openhartig durven te zijn. Zo vertelt Richard dat hij erg heeft gestrugglet met uit de kast komen. Hij had vroeger zelfs lang verkering met een meisje en hoopte dat zijn homoseksualiteit weg zou ebben. "Dan dacht ik: o, ik hoop zo dat ik morgen wakker word en dat ik genezen ben," vertelt hij aan Raven. Heftig!

Al maakt het verhaal van zangeres Numidia bij de kijkers nog meer indruk. Zij is namelijk erg openhartig over haar jeugd en de slechte relatie met haar ouders. Meteen al in het begin laat ze zien, dat ze geen moeite heeft hierover te praten. Met Raven heeft ze het over haar groeiende populariteit na Beste Zangers. "100 miljoen mensen kunnen jou leuk vinden," begint ze. "Maar als je niet je mensen hebt of eigen familie om je heen, dan voelt dat toch wel heel eenzaam." Hier reageert Richard meteen verbaasd op met 'dat ze helemaal niet alleen is'. Hij suggereert dat haar ouders wel trots op haar zijn. "Ik heb geen contact met ze," vertelt ze vervolgens meteen, waarna ze uitlegt: "Het is gewoon heel moeilijk om mijn contact met hun te behouden."

Slechte relatie met ouders

Volgens de zangeres spelen haar ouders nogal met haar gevoelens. Ze vindt dat ze ergens een grens moet trekken en dat heeft ze gedaan. "Het is nu klaar," zegt ze. Nu heeft ze alleen nog twee beste vriendinnen en haar management, waar ze echt alle steun uithaalt tijdens haar opbloeiende muzikale carrière. Maar hoe is alles dan zo omgeslagen? Nou, dat begon in haar jeugd. Vroeger leefde Numidia met een vader die continu dronken was en een zeer temperamentvolle moeder. Ze kon heel erg boos worden op Numidia, maar ook op haar vader. Dat was vooral toen Numidia nog jong was, een jaar of dertien à veertien. "Dan kwam ik ertussen en probeerde ik het te stoppen," vertelt ze. Helaas liep het vaak wel uit de hand, vooral wanneer haar vader dronken was. "Dan kwam weer politie, was er weer gevecht en dan weer 'die ga ik vermoorden'." Wow! Zelf heeft ze ook klappen gekregen van haar vader. Al waren haar vader en moeder altijd één front tegen hun dochter. "Ze kwamen altijd met z'n tweeën op mij af," vertelt ze. Eén keer is ze zelfs weggerend. Haar ouders kwamen toen nog achter haar aan, maar tevergeefs. Numidia sliep die avond buiten: "Op het station."

Alles verdraaien

Lange tijd zorgen haar ouders ervoor, dat niemand iets weet over de heftige gezinssituatie. Ze konden alles goed verdraaien. Maar op een gegeven moment kwam Numidia niet meer opdagen op school en viel ze in slaap tijdens de les. "Ik zat gewoon op mijn zestiende in een burn-out," zegt ze hier zelf over. Ze kon namelijk met niemand erover praten, zelfs niet met andere familieleden. Daar had ze geen contact mee. Al heerste ook een taboe op praten over je gevoelens. De enige die op Numidia lette, was zijzelf. "Ik lette op mezelf en op hen," vertelt ze. Het moment dat ze dus problemen krijgt op school, is het moment dat er een zorgmelding wordt gemaakt.

Helemaal klaar mee

Het is duidelijk, waarom ze helemaal klaar is met haar ouders. Desondanks neemt ze het haar ouders niet kwalijk, hoe ze haar hebben behandeld. "Ze komen zelf ook uit een diep gat," legt ze uit. "Maar soms denk ik: hadden jullie mij dan ook maar niet gemaakt." Natuurlijk is ze boos, maar volgens haar heeft het geen zin om continu boos te zijn. Daarom heeft ze gewoonweg geen contact met haar ouders. "Ik kan niet met iemand leven die mij elke dag een hoer noemt, die me elke dag het liefst de grond in stampt," zegt ze. "Dat is geen moeder in mijn ogen." Ze wil alleen nog maar mensen om zich heen, waar ze zich goed bij voelt.

Het verhaal ontroert een hoop mensen. Het laat zelfs Raven niet koud, die normaal altijd heel stoer overkomt. Daarnaast zijn de kijkers ook erg onder de indruk van Numidia's verhaal. "Wat een veerkracht," schrijft iemand op socialmediakanaal X. "Ben er stil van. Die komt er wel." Een ander complimenteert daarbij Raven voor de goede vragen, die ze stelt tijdens het interview.

Lees ook: Petri uit B&B Vol Liefde over vele haatreacties: “Deed me meer dan ik had gedacht”