Heftig: overleden Friends-acteur Matthew Perry probeerde te stoppen met drugs op déze tragische manier

Celebs door Jennifer

Voor fans van de acteur was het overlijden van Matthew Perry al erg verdrietig nieuws. En dat nieuws wordt alleen maar tragischer door details, die nu uitlekken over zijn leven met een drugsverslaving. Zo probeerde hij op een bijzondere en nogal heftige manier te stoppen met drugs, vertelt een ex-vriendin Kayti Edwards aan het Britse The Sun.

Matthew Perry drugsverslaving

De populaire Friends-acteur Matthew Perry is alweer zo'n twee maanden overleden en inmiddels is ook de doodsoorzaak bekend. Eind oktober verdronk de acteur in bad, wat volgens het autopsierapport een ongeluk was. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat hij is overleden door de 'acute effecten van ketamine', een drug en pijnstiller om depressies te behandelen. Al wordt het ook gebruikt als recreatieve drug. Op welke manier Matthew de ketamine heeft gebruikt vlak voor zijn dood, dat is onbekend. Wel weten we dat Matthew jarenlang heeft gestrugglet met een drugsverslaving. Volgens vrienden ging het de laatste jaren wel beter met hem en inderdaad: hij deed goed zijn best om te stoppen met drugs. Dat vertelt nu ook ex-vriendin Kayti Edwards aan het Britse The Sun. Kayti heeft Matthew gedate in 2006 en is daarnaast ook de kleindochter van het Britse filmicoon Julie Andrews, bekend van The Sound of Music.

Handen vastgelijmd

Matthew en Kayti waren destijds erg close, ook nadat hun relatie was beëindigd. In 2011 heeft ze namelijk ook gewerkt als zijn assistente. Dit was tijdens het hoogtepunt van zijn drugsverslaving. Ze vertelt in het interview over een moment, dat ze bij hem thuis was. "Hij was er slecht aan toe," zegt ze. Ze trof hem namelijk in een nogal bijzondere, maar ook tragische situatie. "Ik vond Matthew op de bank met zijn handen vastgelijmd aan zijn benen," vertelt ze. Wow! "Het was wanhopig triest." Op deze manier probeerde Matthew te stoppen met drugs, aldus zijn ex. Voordat ze hem vond was hij de hele nacht high.

Natuurlijk hielp ze hem meteen om weer los te komen. Alleen was dit zeker niet makkelijk. "Ik moest nagellakremover en olijfolie gebruiken om hem te bevrijden," legt ze uit. Tijdens het losmaken van zijn handen trokken ze vervolgens ook haren uit zijn benen. Ouch! "Hij had rode plekken achtergelaten," vertelt ze. "Het was echt afschuwelijk."

Terugval?

Hoewel vrienden van Matthew zeggen dat het de laatste jaren beter met hem ging, vermoedt Kayti toch iets anders. Zij sluit een terugval in de drugs niet uit. "Zelfs toen hij clean was en aan het afkicken was, dacht hij nog steeds aan drugs," vertelt ze. Dan maakte hij bijvoorbeeld grapjes over het nemen van drugs, waarop Kayti reageerde met: "Laten we in plaats daarvan lunchen." Of hij werkelijk een terugval had, zullen we echter nooit weten. Hopelijk heeft hij in ieder geval meer rust gevonden.

Lees ook: Wil je zien: acteur Zac Efron eert Friends-ster Matthew Perry bij onthulling Walk of Fame-ster