Ali B staat in zomer 2024 voor de rechter: vervolgd voor verkrachting en aanranding van drie vrouwen

Celebs door Jennifer

Ali B (42) is op dit moment nog altijd verdwenen van de radar. De zaak rondom een verkrachting en aanranding van drie vrouwen loopt namelijk nog steeds. Al komt nu alles wel meer in beweging. Het Openbaar Ministerie maakt op vrijdag namelijk bekend, dat Ali B in juni 2024 voor de rechter verschijnt voor deze zaak. Dan vindt de inhoudelijke behandeling plaats in Haarlem.

Ali B verschijnt juni 2024 voor rechter

Het The Voice of Holland-schandaal is misschien weggezakt in je geheugen, maar het onderzoek naar de verdachten is nog volop aan de gang. In maart 2023 werden zowel Jeroen Rietbergen als Ali B vervolgd voor zaken rondom seksueel misbruik. In het geval van Ali B gaat het om de verkrachting en aanranding van drie vrouwen. De 42-jarige rapper zou tussen 2014 en 2018 drie vrouwen seksueel hebben misbruikt. De incidenten vonden plaats in Heiloo, Amsterdam en Marokko, waarvan één incident te maken had met TVOH.

Na een langdurig onderzoek is inmiddels bekendgemaakt door het Openbaar Ministerie, wanneer Ali B voor de rechter verschijnt. In juni 2024 staat hij voor de rechter in Haarlem, waar de inhoudelijke behandeling plaatsvindt. Dit is naar verwachting op 12 en 13 juni 2024. Volgens de advocaat van Ali is de rapper "heel blij" dat er eindelijk een zittingsdatum is.

"Langzaam onderzoek"

Gedurende de zitting zal Ali op alle vragen antwoord geven, zo vertelt de advocaat. "Hij heeft zich niet op z'n zwijgrecht beroepen," vertelt de advocaat in een statement. De advocaat geeft daarbij aan, dat het een "honderd procent ontkenning" is. Dat Ali blij is met de zittingsdatum, komt overigens door het lange onderzoek. "Hij vindt het uitermate frustrerend dat hij daar 2,5 jaar op heeft moeten wachten," vertelt de advocaat. De rapper noemt het een "tergend langzaam opsporingsonderzoek".

Zoals gezegd wordt naast Ali ook Jeroen vervolgd. Wanneer zijn zitting plaatsvindt, is momenteel nog onbekend. Het onderzoek tegen zanger Marco Borsato rond TVOH is geseponeerd door gebrek aan bewijs. Wel wordt Marco nog vervolgd voor seksueel misbruik bij een minderjarig meisje. Deze zaak heeft niet met het tv-programma te maken.

Lees ook: Tweede aangifte tegen The Voice of Holland-coach Ali B over vermeend seksueel wangedrag