De Gouden Televizier Ring: Een overzicht

Media door Redactie Ze.nl
Vanavond wordt in Koninklijk Theater Carré de Gouden Televizier Ring uitgereikt. Drie steengoede programma?s zijn genomineerd, maar wie komt er terecht in het legendarische overzicht van Televizier Ring-winnaars?

Vanaf 20:30 vindt het Gouden Televizier-Gala plaats. Het evenement wordt zoals ieder jaar uitgezonden op Nederland 1. Dit jaar wordt de show op spectaculaire wijze geopend door Kim Lian van der Meij en Ferry Doedens, en bovendien zal niemand minder dan Epke Zonderland de Ring uitreiken. Daarnaast vinden er natuurlijk tal van optredens plaats, onder meer in de vorm van een eerbetoon aan de in januari overleden Piet Römer.

Maar het belangrijkste punt wordt aan het eind van de avond natuurlijk behandeld: wie wint dit jaar de Gouden Televizier Ring en mag zich aansluiten in het rijtje van de grote winnaars? Ali B op Volle Toeren, The Voice of Holland en Wie Is De Mol? maken kans op de titel en de mogelijkheid om zich te vergelijken met de volgende namen. Want de afgelopen jaren hebben deze tv-programma?s de ring binnen weten te slepen?2005: Gewoon Jan Smit


2006: De Lama?s


2007: De Wereld Draait Door


2008: Mooi! Weer de Leeuw


2009: Gooische Vrouwen


2010: De TV-Kantine


2011: Voetbal International

Een overzicht van de nominaties van dit jaar:
  • Gouden Televizier Ring: Ali B op Volle Toeren, The Voice of Holland, Wie Is De Mol?
  • Zilveren Televizier Ster Man: Matthijs van Nieuwkerk, Jeroen van Koningsbrugge, Ali B.
  • Zilveren Televizier Ster Vrouw: Linda de Mol, Yvon Jaspers, Wendy van Dijk
  • Televizier Talent Award: Britt Dekker, Kim Lian van der Meij, Gerard Ekdom
  • Gouden Stuiver (beste jeugdprogramma): Checkpoint, Het Klokhuis, Het Sinterklaasjournaal
Wie denk jij dat er vanavond met een award vandoor gaat? En welk tv-programma wordt vanavond tot het beste verklaard en mag zich aansluiten in de legendarische rij met Televizier Ring-winnaars?