Jill Helena in emotie over haatberichten: "Schelden en doodsbedreigingen"

Media door Zita

Op woensdag 12 juni ging de rechtszaak tegen rapper Ali B van start. Velen wachtten lang op dit moment en voor sommigen was het ook een spannende dag. Zo ook voor Jill Helena, die woensdag gebruikmaakte van haar spreekrecht. De voormalig kandidate van The Voice of Holland kreeg veel positieve reacties, maar helaas ook veel negatieve.

Lees ook: OMG! Nieuwe getuige opgedoken in zedenzaak tegen Ali B

Jill Helena en Ali B

Jill Helena vertelt dat ze het erg heftig vond gisteren en ze blikt dan ook emotioneel op het moment dat ze arriveert bij de rechtbank. “Spannend, heel heftig”, vertelt ze. Ook krijg ze veel negativiteit. “Schelden, wat voor hoer ik ben, doodsbedreigingen.” Ook voor Ali B kwamen er reacties uit verschillende hoeken. Er zijn mensen die Jill Helena steunen in deze situatie, maar er zijn ook mensen die de rapper een hart onder de riem steken.

Nieuwe getuige

Net na de eerste zittingsdag, dook er een nieuwe getuige op. De vrouw die zich meldt als nieuwe getuige meldde zich na het zien van de mediaberichten over deze zaak. Deze vrouw beweert dat ze in 2018 een huilend meisje heeft gevonden bij een bushalte in Heiloo. Ze heeft het meisje achterop haar fiets meegenomen en toen zou het meisje hebben verteld dat ze was aangerand of verkracht in Heiloo. Vandaag, tijdens de tweede zittingsdag, is de vrouw aanwezig in de rechtbank voor verdere vragen.

Lees ook: Ali B in tranen bij rechtszaak: 'Ik heb nooit een vrouw verkracht'

De slachtofferverklaring van Jill

Jill sprak gisteren haar verklaring uit in de rechtszaal: "Je hebt me misbruikt Ali, je hebt misbruik gemaakt van mijn vertrouwen, mijn goedgelovigheid", zei Jill onder anderen in haar slachtofferverklaring. Jill vertelde over de affaire die zij had met Ali  en over de vermende aanranding in mei 2018. Ze spreekt met de rapper af op een parkeerterrein in Amsterdam, waar ze aan haar voormalige coach nieuwe muziek wilde laten horen. Jill rijdt met hem mee naar een bos, waar ze volgens eigen zeggen hem daar heeft afgetrokken, omdat ze doodsbang was.

"Nee is nee. Je hebt me gewoon ontvoerd naar een plek, en me daar zwaar aangerand. En me vervolgens als een stuk vuil weer afgezet bij mijn auto. In de jaren daarna worstelde ik met mijn gevoelens. Elke keer als ik jouw gezicht op tv zag, kwamen alle herinneringen en gevoelens weer boven. Ik werd dan boos, verdrietig, bang, wanhopig. En voelde onmacht en frustratie."