OMG! Nieuwe getuige opgedoken in zedenzaak tegen Ali B

Media door Alyssa

Er is een nieuwe ontwikkeling in de zedenzaak tegen rapper Ali B. Het Openbaar Ministerie (OM) kwam woensdagavond namelijk met een gloednieuwe getuigenverklaring op de proppen. Dit deed zich voor net nadat de eerste zittingsdag was afgesloten.

Huilend meisje bij bushalte

De nieuwe getuige, een vrouw, meldde zich woensdagavond na het zien van mediaberichten over de zaak. Ze beweert dat ze in 2018 een huilend meisje heeft gevonden bij een bushalte in Heiloo. Ze heeft het meisje achterop haar fiets meegenomen en toen zou het meisje hebben verteld dat ze was aangerand of verkracht in Heiloo. Het OM besloot de getuige onmiddellijk te verhoren en ontving het verslag van dit verhoor na middernacht. De officier van justitie vroeg de vrouw om op de tweede zittingsdag naar de rechtbank te komen voor verdere vragen.

Advocaten Ali B zijn not amused

Natuurlijk wilden Ali B's advocaten de verklaring niet zomaar aan het dossier toevoegen. Ze vinden dat de getuige is beïnvloed door de media en noemen het een "overduidelijk valse verklaring". De rechtbank ziet dat de nieuwe verklaring niet volledig overeenkomt met die van het slachtoffer, maar zag wel belangrijke overeenkomsten. Het slachtoffer verklaarde bijvoorbeeld dat ze door een vrouw in Heiloo naar het station was gebracht, wat overeenkomt met het verhaal van de nieuwe getuige.

Lees ook: Ali B in tranen bij rechtszaak: 'Ik heb nooit een vrouw verkracht'

Beschuldigingen aan het adres van Ali B

Rapper Ali B wordt beschuldigd van meerdere zedenmisdrijven bij drie verschillende meerderjarige vrouwen. Oorspronkelijk waren er vier zaken tegen hem, maar één daarvan is door het Openbaar Ministerie (OM) geseponeerd. Een van de vrouwen die aangifte deed, is Jill Helena. Jill nam in 2013 deel aan The Voice of Holland en bereikte de finale van het programma. Achter de schermen verliep het alleen minder prettig met coach Ali B. Na de onthullende BOOS-aflevering, die de misstanden binnen het programma aan het licht bracht, besloot Jill aangifte te doen van verkrachting. Naast de zaak van Jill Helena zijn er nog twee andere lopende zaken tegen Ali B. Deze betreffen een verkrachtingszaak en een aanranding. Een van de vrouwen die naar voren stapte wegens verkrachting is zangeres en actrice Ellen ten Damme. Hoewel zij geen officiële aangifte deed, maakte ze wel een 'melding' van het incident. Het OM achtte het voorval ernstig genoeg om er toch een zaak van te maken.

Lees ook: Jeroen Rietbergen gaat vrijuit in zedenzaak The Voice