Ali B: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Zara

Ali B is met name bekend als als Marokkaans-Nederlandse artiest, rapper, presentator en mede-eigenaar van artiestenbureau SPEC. Qua muziek staat hij vooral bekend om zijn eerste hits Leipe Mocro Flavor en Rampeneren. Verder kennen we hem van vele talentenjachten waar hij kandidaten in coachte als jurylid, met name X Factor, The Voice of Holland, The Voice Kids en Holland's Got Talent.

Over Ali B

Volledige naam
Ali Bouali
Geboortedatum
16 oktober 1981 (leeftijd 42 jaar)
Geboorteplaats
Zaanstad
Huidige woonplaats
Almere
Relatiestatus
gehuwd

Achtergrondinformatie

Ali B is bekend als Marokkaanse rapper in Nederland en is mede-eigenaar van SPEC, een managementbureau vol met Nederlands succesvolste rappers, zoals Boef en Ronnie Flex. Sinds 2002 staat hij zelf ook ingeschreven als artiest bij het artiestenbureau.

In 2006 trouwde hij met Breghje Kommers, talent manager en oprichter van SPEC. Op dat moment was zij ook zijn artist handler, aangezien hij ook zat aangesloten bij het artiestenbureau. Zij hebben een lange tijd samen in Almere gewoond met hun drie kinderen, en hierdoor was Bouali ook de zwager van voormalig profvoetballer Abel Tamata. Sinds juni 2024 leven Ali en Breghje gescheiden.

In januari 2022 publiceerde YouTube-serie Boos, met Tim Hofman als presentator, een aflevering over grensoverschrijdend gedrag rondom tv-programma The Voice of Holland. Hier kwam naar voren dat Ali als jurylid zou hebben geparticipeerd in overschrijvend gedrag. De rechtszaak hierover is in juni 2024 in de Haarlemse rechtbank van start gegaan, maar er is nog geen officiële uitspraak rondom deze zaak.

Jeugd

Oorspronkelijk komt Ali uit M'diq, Marokko. Hij is opgegroeid in Zaanstad en verhuisde op 2-jarige leeftijd naar De Pijp in Amsterdam. Later verhuisde hij weer naar Amsterdam Oost. Op zijn 14e verhuisde hij naar Almere.

In zijn jeugd dealde hij met drugs om aan geld te komen, wat hij gebruikte voor softdrugs, marihuana en gokken. Hij zou schoenen stelen van de plaatselijke moskee. Nadat zijn moeder hier achterkwam, stuurde ze hem naar zijn grootouders in Marokko. Hier bleef hij negen maanden wonen en ontstond zijn interesse in de muziek. Ook focuste hij hier meer op de islam.

Carrière

Vanaf 2000 deed Bouali mee aan diverse talentenjachten zoals Wanted, en dan zelf als het talent. Hierdoor kreeg hij na twee maanden al een contract aangeboden bij Warner Music. Zijn populariteit steeg enorm nadat zijn singles steeds de hitlijst bereikten. Na zijn succesvolle start, presenteerde hij in 2004 zijn eerste theatershow: Ali B vertelt het leven van de straat. In 2005 maakte hij een tv-serie, Rap Around The World, waar hij ontwikkelingslanden afreisde om te zien hoe jongeren daar overleefden.

Het entertainment trok zich door binnen de familie, gezien Ali met zijn neef Yes-R een eigen radioprogramma opzette op Juize FM. Zijn succes als rapper in Nederland bleef niet onopgemerkt, en zo werd hij het eerste wassenbeeld van een rapper in het Madame Tussaud. Hij bracht steeds meer muziek uit met onder andere Akon, Marco Borsato, Frans Bauer, Lange Frans en won meerdere TMF Awards.

Zijn vrouw, Breghje Kommers, is de oprichter van SPEC en heeft het managementbureau in 2000 opgericht. Ali tekende in 2002 zijn contract als artiest bij dit bureau en is daardoor veel gegroeid in populariteit onder de hiphop en Nederpop genres.

Vermogen Ali

Volgens de media komt het vermogen van de rapper neer op €11.000.000.

Hij bezit twee huizen in Almere, die beide €550.000 waard zijn. Volgens online bronnen bezit hij samen met zijn vrouw een kantoorpand waar een hypotheek van €851.000 op staat. Hem inhuren voor een optreden kost zo'n €9.750. Als ondernemer heeft hij nog een ander bedrijf, Kommers Beheer, met een eigen vermogen van 2.1 miljoen euro. Met het contract voor The Voice zou hij in acht jaar ruim vier miljoen euro hebben verdiend. Ook zou hij huizen hebben gekocht in Marokko, maar dit is niet bevestigd.

Instagram Ali

Bekend van

Youtube Video's

Veelgestelde vragen

Hoeveel kinderen heeft Ali?

Bouali heeft drie kinderen samen met ex-vrouw Breghje Kommers. Zijn kinderen heten Amin, Nuri en Omar Bouali.

Heeft Ali B vrouwen verkracht?

Sinds het online schandaal over het grensoverschrijdende gedrag en misbruik van vrouwen, heeft Ali afstand genomen van social media. Hij is een tijdje in Dubai en Instanboel geweest om de geruchten te omzeilen. Het Openbaar Ministerie eist een gevangenisstraf van 3 jaar tegen de rapper vanwege de beschuldigingen.

Wat is de uitspraak over Ali?

Het OM eist 3 jaar cel voor Ali B wegens het grensoverschrijdende gedrag wat hij heeft gepleegd.

Hot or Not?

  • Yes! (0)
  • Nope! (0)