Dans jezelf dun!

Sport & gezondheid door Madelon
Op een leuke manier calorieën verbranden? Ga dansen - dé ultieme manier om die zak chips die je tijdens So You Think You Can Dance hebt verorberd, te verbranden. Met deze dansvormen ben je zó in shape!

Alle verbrande calorieën zijn gebaseerd op iemand met een lichaamsgewicht van 75 kilogram.

Tapdansen
Tapdansen: het klinkt snel en inspannend, en dat ís het ook. De perfecte manier dus om jouw lovehandles kwijt te raken! Je benen worden meer getraind dan de rest van je lichaam en daarom heb je in no time heuse killer legs. Én na een uurtje heb je meer dan 300 calorieën verbrand. Twee vliegen in één klap, toch?


Buikdansen

Buikdansen is natuurlijk dé manier om een geweldig lichaam te kweken. Doordat je vooral je buikspieren aanspant en daardoor traint, heb je al snel een maatje minder. Daarnaast train je ook je rug en je houding. Je verliest maar liefst 300 calorieën per uur!

Salsa
Salsa: net als bij latindansen train je met deze vorm van dansen je héle lichaam. Alle grote spiergroepen worden bovendien afgetraind dankzij deze intensieve vorm van dansen. Met snelle, uptempo muziek én de salsaschoenen die bijna altijd hakken hebben, werk je aan je billen en benen. Supersexy! Met een uur intensief salsadansen verbrand je meer dan 400 calorieën. Work it!

Ballroom
De ballroomdansen lijken saai en statisch, maar dat zijn ze absoluut niet! De Argentijnse Tango neigt zelfs ontzettend naar de latindansen, en ook de snelle dansen als de Quickstep laten je flink zweten. Hiermee geef je je lichaam dan ook een total work out: al je been-, buik- en armspieren worden flink getraind! Met de langzamere ballroomdansen (Engelse Wals, Slow Foxtrot) verbrand je per uur zo?n 200 calorieën, met een snelle dans (Quickstep, Weense Wals, Tango) zelfs 300!


 
Zumba

Wie kent ?t niet, dé latinrage uit 2009? Zumba veroverde in rap tempo de wereld en dat is ook niet zo gek, het is namelijk superleuk om te doen! Op de deuntjes van Shakira, Ricky Martin en allerlei onbekende latinmuzikanten span jij je in totdat je een ons weegt. Letterlijk. Na een uurtje Zumba heb je namelijk zó 600 calorieën verbrand! Bring it on?

Breakdance
Hoeveel calorieën je met breakdancen verbrandt verschilt nogal. Er zijn natuurlijk een boel vormen van breakdance en veel verschillende trucs die je kunt doen. Ben je een fanatiek breakdancer, dan verbrand je zo'n 400 tot 500 calorieën per uur. Maar ga je voor het eerst breakdancen, dan zal het aantal verbrande calorieën per uur rond de 100 liggen. En pas dan op dat je wel alléén je calorieën verliest!

Ballet
Had je als klein meisje altijd een hekel aan je balletlessen? Die eeuwige tutu?s, spitzen en pliés? Tegenwoordig zou je willen dat je op zo?n makkelijke manier per uur 400 calorieën verbrandt! Met ballet werk je daarnaast aan je houding (ballerina?s staan ontzettend mooi en statig rechtop) en lenigheid. Haal die spitzen dus maar weer van de zolder?



Hiphop

Er is geen betere work out dan hiphop. Omdat je met hiphop sportschoenen aan hebt én stoere bewegingen maakt met benen én armen, train je al je spieren. Ga je intensief hiphoppen, dan raak je zó 300 calorieën kwijt. Vandaar dat die hiphop-kleding altijd zo los zit...!

Welke dans beoefen jij (om af te vallen)?