Peter Plasman, advocaat vermeend slachtoffer, over vervolging Marco Borsato: "er is belangrijk ander bewijs"

Media door Jennifer

Na een maandenlang onderzoek is het Openbaar Ministerie er eindelijk over uit. Op woensdag maakten zij bekend, dat zanger Marco Borsato wordt vervolgd voor de ontucht met een minderjarig meisje. Iets wat Peter Plasman, de advocaat van het vermeende slachtoffer, kennelijk wel zag aankomen. Er zou zelfs nog "belangrijk ander bewijs" zijn, vertelt hij op woensdagavond aan de talkshowtafel van Humberto Tan.

Advocaat Peter Plasman over vervolging Marco Borsato

De reputatie van zanger Marco Borsato stond al op losse schroeven, nadat hij beschuldigingen kreeg van seksueel overschrijdend gedrag bij minderjarigen. Nu hij inmiddels officieel wordt vervolgd, is alles alleen nog maar erger geworden voor de muzikant. Na het bericht op woensdagochtend ging het overal in de media erover, dus ook Humberto Tan kon 's avonds niet uitblijven tijdens zijn talkshow. Hij ging hier onder meer in gesprek met advocaat Peter Plasman, dat dus de advocaat is van het vermeende slachtoffer. In een interview met Humberto geeft hij aan, dat hij wist dat de beslissing zou worden gemaakt. "Dat is een duidelijke beslissing," vertelt hij. "En ik snap ook waarom die genomen is. Voor mij kon het ook niet anders, gezien wat er ligt." Volgens hem is de verklaring betrouwbaar en valt hier "geen speld tussen te krijgen".

Het vermeende slachtoffer heeft onder andere haar dagboek als bewijs, waardoor haar moeder alles heeft ontdekt. Hierin schreef de jonge vrouw destijds namelijk alles over de onzedelijke handelingen van Marco, die zij als vaderfiguur zag. Maar blijkbaar is dit niet het enige bewijs, horen we bij Humberto. "Er is belangrijk ander bewijs," vertelt Peter aan de talkshowpresentator.

Geen kletsverhaal

Naast Peter was ook misdaadverslaggever John van den Heuvel "niet verrast" over het feit, dat Marco nu wordt vervolgd voor de onzedelijke handelingen bij een minderjarige. Het besluit van het OM laat zien, dat het verhaal van de jonge vrouw niet "een of ander kletsverhaal" is. "Wat ik voor de aangeefster, het meisje van toen en inmiddels jonge vrouw, ook vooral fijn vindt, dat haar woorden geloofd worden," vertelt hij aan Humberto. Hij heeft zelf het dagboek ook deels gelezen en transcripties gezien van afgeluisterde gesprekken, die waren opgenomen. Daarnaast heeft hij het vermeende slachtoffer persoonlijk gesproken.

Gedurende de periode van het onderzoek gingen ook allemaal geruchten, dat vooral de moeder van de vrouw geld wilde hebben. Dit is echter helemaal niet zo, vertelt John. "Ze heeft vanaf dag één gezegd: 'Het is me niet om geld te doen.' Ze heeft ook eigenlijk nooit aangifte willen doen. Alleen door alles wat er gebeurde met The Voice, kreeg zij het gevoel van: hier mag je niet mee wegkomen." John denkt zelfs dat het heel anders was gelopen, als Marco gewoon zijn excuses had aangeboden. "En ook publiekelijk had gezegd: 'Dit had ik niet moeten doen.' Dan was die aangifte er denk ik niet eens gekomen. Daar ben ik wel van overtuigd."

Lees ook: Leontine heeft nog steeds vertrouwen in beschuldigde ex Marco Borsato: "we staan allemaal achter hem"