The Politician is de nieuwe Netflix-hitserie à la Gossip Girl en House of Cards

Media door Laura

Opzoek naar je nieuwe Netflix-verslaving? Zoek niet verder. The Politician met Gwyneth Paltrow en Ben Platt (Pitch Perfect) is de nieuwste belofte van Netflix. De positieve reviews voor de politieke dramedy stromen binnen. Dit is waarom The Politician op jouw kijklijstje hoort. 

Lees ook: 'Hoe heet die film nou?' Dankzij deze website weet je het meteen!

The Policitian: Gossip Girl meets House of Cards

The Politician is een fijne combi van het politieke spelletjes uit House of Cards, de high school drama uit Gossip Girl en een flinke klodder humor. De serie volgt het turbulente leventje van Payton Hobart, een ambitieuze student uit Californië. 

Al vanaf zijn zevende weet hij het zeker: op een dag wordt hij de president van Amerika. Maar iedereen moet ergens beginnen. Voor Payton is dat tot Student Body President verkozen worden en daarmee een plekje op het prestigieuze Harvard veroveren. Hij zet alles op alles om zijn doel te bereiken. Zelfs als hij daarvoor vriend en vijand moet verraden...  

the policitian

the politician

the politician

Over lijken gaan

Payton lijkt alles mee te zitten: rijke ouders, een goede politieke achtergrond, een tomeloze ambitie en een vlotte babbel. Toch zit er een duister randje aan zijn leven. Zijn biologische moeder was een serveerster in een striptent. De rijke kunstenares (Gwyneth Paltrow) geadopteerde hem. De ambitieuze student doet overigens niet geheimzinnig over zijn achtergrond. Zelfs niet tegen de toelatingscommissie van zijn droomschool Harvard. Alles wat hij doet is tot in de details uitgestippeld, zoals een echte politicus. Paytons grootste rivaal bij de schoolverkiezingen is River, die net wat knapper en charismatischer is. Wat het vooral ingewikkeld maakt, is dat de twee er een liefdesrelatie op na houden. Tja, je weet wat ze zeggen... Keep your friends close but your enemies closer.

Klinkt goed, toch? Check seizoen 1 van The Politician hier op Netflix.

Lees ook: La Casa de Papel fan? Deze Netflix-series moet je ook zien