Wil je zien: Videoland deelt de eerste beelden van serie over koningin Máxima

Media door Jennifer

Hoewel het koningshuis in Nederland wat populariteit verliest, zullen mensen waarschijnlijk altijd van één koninklijk lid blijven houden. Koningin Máxima heeft namelijk nog steeds veel fans. Niet voor niets komt Videoland volgend voorjaar met de serie Máxima, waar een hoop mensen kennelijk naar uitkijken. De streamingdienst heeft eindelijk de eerste beelden gedeeld en de positieve reacties in het Nederlands én Spaans stromen binnen.

Eerste beelden van Videolandserie Máxima

We moeten helaas nog eventjes wachten op de nieuwe Videolandserie over koningin Máxima. Vanaf het voorjaar 2024 is de serie namelijk pas te zien op de streamingdienst. Wel hebben ze alvast de eerste beelden gedeeld via hun Instagram. In de beelden zie je hoe onze favoriete koningin haar grote liefde ontmoet: koning Willem-Alexander. En ze is zeker niet meteen onder de indruk, vooral door zijn slechte dansmoves. Ha! Onder de Instagrampost stromen de positieve reacties binnen in het Nederlands, maar ook vooral in het Spaans. "Se viene!" reageert iemand enthousiast, wat "het komt eraan" betekent. Een ander reageert met: "Geweldig!"

Ontmoeting met Willem-Alexander

In de komende zesdelige serie zien we Máxima in de tijd, voordat ze prinses en koningin werd. Nu draait alles om Máxima en haar leven als Argentijnse econome in New York. Wanneer ze vervolgens Willem-Alexander ontmoet in Sevilla, slaat haar leven volledig over de kop. Ze wordt namelijk verliefd, maar wel op de Nederlandse kroonprins. Vooral op het moment dat hij haar ten huwelijk vraagt, barst er een discussie los door Máxima's verleden en haar vaders politieke carrière in het Videla regime.

Hoe komt het dat de Argentijnse Máxima uiteindelijk floreert aan een oud Europees hof? En hoe blijft Máxima trouw aan zichzelf zonder haar familie op te geven? Als deze twee dingen überhaupt samen gaan.

Argentijnse actrice

Het bijzondere aan de serie Máxima is, dat de hoofdrol wordt vertolkt door een Argentijnse actrice. Delfina Chaves heeft de eer gekregen om Máxima te spelen. Je zou haar kunnen kennen uit Ringo (op Star+), Rap Battlefield (op HBO Max) of Edha (op Netflix). Naast haar zien we vervolgens de Nederlandse Martijn Lakemeijer als Willem-Alexander, die je kunt kennen uit de films Oorlogswinter en Lover of Loser en series als Hollands Hoop en de BBCTwo-serie Marie Antoinette.

Dat de Argentijnse Delfina in de serie speelt, zorgt mede voor een hoop reacties vanuit het buitenland. Niet alleen op de Instagram van Videoland reageren mensen volop op de serie én de actrice. Al na de aankondiging was er ook interesse voor de serie vanuit andere landen. Zo is producent Millstreet Film inmiddels in gesprek geweest met onder meer Spanje, Latijns-Amerika, Duitsland en Scandinavië. Wauw!

Titelsong door Krezip

De interesse vanuit het buitenland is ook een fijne bijkomstigheid voor de Nederlandse band Krezip. Zij hebben namelijk de titelsong Tomorrow Stars Today mogen maken voor Máxima de serie, horen we tijdens de seizoenspresentatie van RTL. De band vond het erg leuk om te doen. "Het was heerlijk om in de huid van Máxima te kruipen en haar gevoelens en emoties te vertalen via onze muziek," vertelt leadzangeres Jacqueline Govaert. Naast de titelsong zullen er nog meer liedjes van Krezip te horen zijn in de serie.

Lees ook: Stralend zichzelf: Máxima zonder make-up tijdens werkbezoek in Tanzania