Lang Leve De Liefde-Rane maakt ongemakkelijke stilte nóg erger met foute mop: "snapt iemand het wél?"

Media door Jennifer

Het dagelijkse realityprogramma Lang Leve De Liefde zorgt elke keer voor 'prachtige' tv. Soms zijn het oprecht mooie tv-momenten, maar soms is het ook heerlijk ongemakkelijk. De 24-uursdate van Rane en Daisy begon wel goed, vooral dankzij het vragenvuur van Daisy. Alleen heerst er later wat ongemak door een nogal slechte mop, waar zowel Daisy als de kijkers vraagtekens bij hebben. De stilte was beter geweest.

Rane en Daisy in Lang Leve De Liefde

In de Lang Leve De Liefde-aflevering van woensdagavond maken we voor het eerst kennis met Rane en Daisy. Beide personen lijken er op een zelfde manier in te staan. Zo willen ze allebei wel kinderen en uiteindelijk dus het huisje, boompje, beestje. Al heeft Daisy dat op het moment waarschijnlijk meer dan Rane, die zich de "eeuwige vrijgezel" noemt. Het zou dus toevallig in één keer raak moeten zijn met Daisy. Het helpt wel dat ze hem wil leren kennen. Ze stelt namelijk continu vragen uit zichzelf, maar ook vanuit de vragenpot. Hierdoor ontstaan in het begin weinig ongemakkelijke stiltes.

Alleen worden ze later in de avond kennelijk toch wat vermoeiender, wanneer ze in de jacuzzi relaxen. Dat is op zich geen probleem. Je kunt ook in stilte met elkaar genieten. Rane voelt zich hier echter blijkbaar niet zo prettig bij en probeert tóch het gesprek voort te zetten. Hoe? Hij gooit een komische mop in het gesprek. Altijd goed, toch?

Slechte mop

Een mop kan zeker een fijne ijsbreker zijn in het gesprek. Alleen heeft niet elke persoon het in zich om een goede mappentapper te zijn. Daisy zoekt wel een man met humor, maar we durven niet te zeggen of ze Rane's humor bedoeld. "Staat een man op de kermis met een eh, schiettent," begint hij. "Op een gegeven moment komt er een gozer, maar echt helemaal dronken. Dus die man gaat schieten. Bam! Roos." Daisy ligt er ondertussen lekker bij en veert een beetje omhoog. Vindt ze het een interessante mop? "Hij zegt: nou, in de roos. Tropisch waterschildpadje," gaat Rane verder. "Die dronkaard: dank u wel. Goeie avond. Einde van de avond, bijna iedereen is al weg. Dan komt er op een gegeven moment een hand boven de toonbank. Ik wil schieten!" Daisy luistert nog steeds aandachtig, maar of ze er echt helemaal bij is met haar gedachten, betwijfelen we. Toch maakt Rane zijn mop af: "Die man denkt: nou, ik ga die discussie niet meer aan. Laat die man schieten. Hij schiet weer in de roos, maar die man z'n tropische waterschildpadjes zijn op. Hij zegt: nou, hier heb je een knuffel. Waarop die dronkaard zegt: hé, heb je geen gevulde koeken meer?"

Niet onder de indruk

Right. Na de mop schiet Rane zelf keihard in de lach, maar valt aan de overkant een oorverdovende stilte. "Wat slecht," reageert Daisy met opgetrokken wenkbrauwen, en dat beamen de kijkers van Lang Leve De Liefde. Rane had beter gewoon stil kunnen zijn, vinden sommige kijkers op socialmediakanaal X. Daisy vindt haar nagels toch een stuk interessanter dan Rane en zijn foute mop.

Hij probeert haar later nog te imponeren met zijn zangkunsten, maar ze lijkt niet erg impressed. Ze zingt nog wel een duetje mee, maar ze wordt er niet erg blij van. En de kijkers trouwens ook niet.

Lees ook: Lang Leve De Liefde-kijkers verbaasd over bizarre afknapper: "rare reden om date weg te sturen"