Wacht effe: GTST-acteur Bas Muijs werd gegijzeld, mishandeld en afgeperst door Arnhemmer

Media door Jennifer

De verhaallijnen in Goede Tijden, Slechte Tijden zijn misschien toch zo onrealistisch nog niet, in ieder geval niet voor acteur Bas Muijs. Bas blijkt namelijk nogal heftige dingen te hebben meegemaakt in zijn leven. Zo had hij flink wat problemen met zijn ex-vriendin, of eigenlijk met haar nieuwe Arnhemse vriend. Bas werd namelijk gegijzeld, mishandeld en afgeperst door de Arnhemmer. Wát?

GTST-acteur Bas Muijs gegijzeld en mishandeld

Het bizarre nieuws over acteur Bas Muijs kwam naar buiten via het juicekanaal van gossip queen Yvonne Coldeweijer. In de krant verscheen een verhaal over een man, die de ex van zijn vriendin gijzelde, mishandelde én zelfs beschoot met een spijkerpistool. Hier werden geen namen genoemd, maar Yvonne ontdekte via haar spionnen dat het om een BN'er ging. En nu blijkt dat het hier inderdaad om Goede Tijden, Slechte Tijden-acteur Bas Muijs gaat, aldus slachtofferadvocaat Petra Breukink. OMG!

Beschoten met spijkerpistool

De situatie klinkt als een verhaallijn uit GTST, maar blijkt allemaal echt gebeurd. Uit de tenlastelegging komt naar voren, dat Bas dus in maart 2023 naar het huis werd gelokt van een Arnhemse man. Vervolgens werd de acteur daar beschoten met een spijkerpistool langs zijn voeten en/of het gezicht. Daarna werd hij nog in een wurggreep gehouden en afgeperst. De verdachte eiste een grote som geld van Bas. Ging hij hier niet in mee? Dan zou er een video online worden gezet, waarin de vriendin van de verdachte vertelt door Bas te zijn verkracht. Deze vriendin zou overigens de ex van Bas zijn geweest. De acteur weet zich uit de situatie te werken, door te zeggen dat hij naar het ziekenhuis moet.

Lopende rechtszaak

De verdachte man uit Arnhem is opgepakt en er loopt nu een rechtszaak. Slachtofferadvocaat Petra zegt dat haar cliënt Bas "slachtoffer is geworden van een poging tot doodslag, afpersing en wederrechtelijke vrijheidsberoving". Door dit alles liep Bas wat vertraging op bij de opnames voor GTST, vertelt een woordvoerder van EndemolShine aan RTL Boulevard. Ze gaven hem alle ruimte om dit een plek te geven.

Tijdens een eerdere zitting bij de rechtbank in Gelderland heeft de verdachte aangegeven in mediation te willen met Bas. Dit zou hij zelf hebben aangevraagd bij de verdachte en zijn vriendin. In dat geval zou de acteur afzien van een schadevergoeding en geen gebruik maken van zijn spreekrecht tijdens de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak.

Lees ook: De 58 leukste babynamen uit GTST