Test: Welke GTST-soapie ben jij?

Media door Marleen_S
?Nee Ludo, nee!? Elke avond zit ik me weer druk te maken om de zoveelste GTST-relatie die stukloopt. Soaps hebben mijn leven verrijkt, ik weet daardoor dat niets is wat het lijkt. En dat er ineens een verloren zus op de stoep kan staan. 
 
Goudkust, Onderweg naar Morgen, en natuurlijk de soaps der soaps Goede Tijden, Slechte Tijden. Alles was zo verslavend. En hoe spannend je eigen leven ook was als gillende puber, de hysteries rond de tv-families waren toch honderd malen interessanter. (Hallo, kennen jullie Koert-Jan de Bruijn nog als loodgieter -kwijl-). Om maar niet te zwijgen over de keren dat je in volle glorie aan het meejanken was (en bent) bij een break up.
 

 
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar naast mijn kortstondige vlinders in de buik voor soaphunks, heb ik mij altijd kunnen linken aan één persoon, de vrouw der vrouwen die in mijn ogen niets fout kan doen. De belichaming van wie ik zou willen zijn. En ze sprak uit wat ik had willen zeggen als ik weer eens werd bedrogen in de liefde. Hallelujah! 
 
Lange tijd was dit voor mij Charlie uit Goede Tijden, Slechte Tijden. Ze was een overwinnaar, de echte girl next door en leidde het ideale leven. Behalve het feit dat ze kapster was dan, want geen schaar is veilig in mijn handen. Maar goed. Toen ze de serie verliet, was ik dan ook stiekem best wel ontroerd.
 
Naast Charlie spatten er in GTST nog meer powervrouwen van het scherm af. De mean girl, het heilige boontje of de perfecte huisvrouw. Maar, wie ben jij? Een Nina of een Laura?

Nina
Ook wel ?prinses? genoemd. En als dochter van de rijkste man van Meerdijk gedraagt ze zich hier ook naar. Niets is goed genoeg en ook mannen moeten door het stof om haar hart te veroveren. Maar als ze eenmaal haar zinnen op iets (of iemand) heeft gezet, moet alles ervoor wijken. En met de hulp van pappie moet dat zeker lukken.
 
Maxime
Is de tante van bovengenoemde sweetheart. Waar Nina nog de pure onschuld is en afhankelijk is van haar vaders geld, heeft deze dame het goed voor elkaar. Met haar eeuwig rood gestifte lipjes draait ze haar hand er niet voor om om mensen uit de weg te ruimen. Ze saboteert, manipuleert en regeert binnen de Sanders familie. Met deze femme fatale wil je geen ruzie.

Aysen
Redelijk nieuw in de serie, maar een dame waar je voor moet oppassen. Je zult haar niet zo snel op huilen betrappen, ze zal je eerder in de boeien slaan. Deze agente weet haar gevoel uit te schakelen, wat mannen interessant schijnen te vinden. Ze is mysterieus, wil alles behalve een burgerlijk leventje en draagt haar haren standaard in een strakke paardenstaart.

Sjors
Zucht. Als één van de weinige dames is ze nogal in de Heer. En vanuit dat oogpunt handelt ze dan ook. Eigenlijk kan ze nooit iets fout doen en als ze dan een keer vreemdgaat zet ze zulke grote hondenogen op dat je het haar gelijk vergeeft. Maar na een tijdje word je er een beetje misselijk van. En wacht je tot de eerste barstjes in haar goedheiligheid verschijnen. En krijg je een beetje moordneigingen. Een beetje maar?.
 

 
Charlie
En dan: Charlie. Ze was geen uiterste, maar had van alles wat. Het ene moment viel ze op vrouwen het volgende moment zat ze in een rolstoel. Ze reageerde precies zoals iedereen vrouw zou doen en een hekel aan haar kon je dan ook echt niet krijgen. Ze wond de mooiste mannen om haar vinger en kreeg uiteindelijk een schattig zoontje. Toen ze de liefde van haar leven weer tegenkwam, trok ze erop uit. De wijde wereld in. Wat wij ook hadden gewild!

Laura
Een vrouw op leeftijd, maar met haar hippe look blijft ze niet onopgemerkt. Werkende als hotelmanager heeft ze een groot hart voor haar medemens. Ze geeft, of je het nu wil of niet, adviezen en helpt je uit de brand als het nodig is. Zonder man red deze feminist het prima en dopt ze haar eigen boontjes. En kom je aan haar familie, dan kom je aan haar. 
 
Bianca
Haar man is meerdere malen vreemdgegaan, de ene zoon is overleden en de andere is al vader. Het zit deze huisvrouw niet mee, maar zo positief als ze is, slaat ze zich door alles heen. Haar huwelijk probeert ze te redden door als een dictator in huis te boel te controleren. Naast haar werk als kapster, lukt het haar ook nog eens een perfect huishouden erop na te houden. De (on)gelukkige huisvrouw zullen we maar zeggen.
 
In welk soapie herken jij jezelf het meeste terug?