Frits Wester ziet graag verandering bij kandidatenselectie Expeditie Robinson: "meer vijftigers"

Media door Jennifer

Wie momenteel Expeditie Robinson volgt op de voet, heeft gegarandeerd de klaagzang van Frits Wester gehoord. Gedurende de expeditie liet hij graag weten, wat hij vond van de veel jongere kandidaten op het eiland. Zo zat hij liever langer op het eiland met leeftijdgenoot Irene van de Laar dan met de jonge mensen uit de TikTok- en Instagramgeneratie. In het vervolg ziet Frits eigenlijk ook graag iets veranderen bij de kandidatenselectie van het populaire tv-programma.

Frits Wester over jonge kandidaten in Expeditie Robinson

In Expeditie Robinson zagen we in de vijfde aflevering van het seizoen, hoe Frits Wester moest vertrekken na een duel tegen publieksfavoriet Mark Baanders. Dit tot grote vreugde van vele kijkers, die liever langer naar de komische Mark kijken dan boomer Frits. Alleen is hij zelf natuurlijk wel wat teleurgesteld. Dat was hij al, nadat hij werd weggestemd tijdens de eilandraad. Voor zijn gevoel viel hij namelijk buiten de boot, vooral doordat hij wat ouder was dan de rest. Hij klaagde ook bij de groep, dat hij het jammer vond dat leeftijdgenoot Irene van de Laar weg moest. Met haar kon hij namelijk praten over meer dan alleen "TikTok en Instagram". Deze woorden zorgden niet alleen voor verbijstering bij sommige mede-kandidaten, maar ook kijkers die wel klaar waren met hem. Zo herinnerde iemand op socialmediakanaal X hem er nog van, dat de oudere Harry Piekema ooit ook ver kwam in het spel.

Inmiddels is Frits dus uit de expeditie, waardoor je misschien zou denken dat hij vrede heeft met alles. Toch klaagt hij achteraf nog steeds een beetje over de kandidatenselectie van Expeditie Robinson. In een napraataflevering van RTL met presentatrice Nicolette Kluijver vertelt Frits, dat hij eigenlijk wel graag verandering ziet bij de selectie van kandidaten.

Meer vijftigers, betere dynamiek

Wat Frits betreft zouden de programmamakers meer vijftigers of dertigers moeten vragen voor het tv-programma. In het huidige seizoen waren hij en Irene verreweg de oudste van alle deelnemers. "Dat geeft ook een iets andere dynamiek, denk ik," legt hij uit. In het interview zegt hij overigens wel, dat "die twintigers" uit zijn seizoen tóch wel een "mooi clubje mensen" zijn. Ja, ja! *wink* Naast Frits geven ook sommige kijkers op X aan, dat ze wel wat meer variatie zouden willen zien in de leeftijden van kandidaten. "Dat geeft sowieso meer inhoud," reageert iemand.

Hoe dan ook heeft Frits wel een mooi avontuur achter de rug, zo vertelt hij aan Nicolette. "Ik ga het zeker missen," zegt hij. "Ik was nog dolgraag een eindje verder gegaan, maar we gaan naar huis."

Lees ook: Expeditie Robinson-kijkers uiten massaal respect voor Jaimie Vaes: "wat een mooi mens"