'Ondernemer' Indy blijkt de Nederlandse Tinder Swindler: vriendin opgelicht voor 60.000 euro

Media door Jennifer

Indy (27) lijkt een bezige bij. Niet alleen is hij dj, ook is hij daarnaast een succesvolle ondernemer met een aannemers- en modebedrijf. Of nou ja, op het eerste gezicht lijkt hij succesvol, maar binnen de bedrijven laat hij wel wat steekjes vallen. Indy blijkt namelijk een grote oplichter, die zelfs zijn eigen vriendin heeft opgelicht voor 60.000 euro. Wát?

'Ondernemer' Indy in Dossier Opgelicht?!

In het tv-programma Dossier Opgelicht?!, gepresenteerd door Hila Noorzai, komen verschillende oplichters voorbij, die nogal sluw te werk gaan. Zo zien we in de eerste aflevering de 27-jarige Indy, die een 'jetset' leven leidt. Alleen heeft hij wel zo'n leven dankzij diverse oplichterspraktijken. Als beroep is hij dj, maar ook de ondernemer van een mode- en aannemersbedrijf. Alleen levert hij niet het beste werk aan. Toch zijn een hoop mensen in zijn oplichterspraktijken getrapt, doordat hij alles zo mooi brengt. Vervolgens begint hij, in dit geval als aannemer, wel goed. Maar na bijvoorbeeld het slopen van een oude woning vallen de werkzaamheden stil. En als Indy het werk wél afmaakte, dan was het zeker niet perfect. Zo beloofde hij een klant een speciale, handgemaakte keuken, maar kreeg de klant vervolgens een keuken van de IKEA. Excuse us? Al kan het nog erger. Bij een andere klant viel tijdens de kerst van 2021 het plafond namelijk helemaal naar beneden door te veel vocht. OMG! Dit kwam door allemaal lekkages, die waren ontstaan door hem.

Vriendin opgelicht

Ondertussen geniet Indy van het geld dat hij wel heeft gekregen, en laat hij gedupeerden achter met hoge schulden en de onafgemaakte werkzaamheden. "Hij bleek geen geld te hebben om de douche en het toilet te installeren," vertelt één van de gedupeerden. Hierdoor zat diegene drie maanden zonder douche en toilet. Twee oud-profvoetballers die in zijn modebedrijf hadden geïnvesteerd, kregen ook nooit hun geld terug.

Het erge is dat Indy niet alleen klanten van zijn bedrijven heeft opgelicht. Hij heeft namelijk ook zijn Duitse ex-vriendin opgelicht voor maarliefst 60.000 euro. De makers van Dossier Opgelicht?! komen er pas tijdens hun zoektocht achter dat de twee uit elkaar zijn. Ze proberen dan nog in contact te komen met de ex-vriendin, maar zij zegt veel te getraumatiseerd te zijn door Indy. Het blijkt dat hij op haar naam een lening had afgesloten en haar auto's verkocht, zonder dat zij dit wist.

Slachtofferrol

Gedupeerden en diverse mensen om hem heen denken dat Indy misschien mentale problemen heeft. "Het is echt ziekelijk als je ziet, hoe iemand daarover kan praten," vertelt een gedupeerde. "Ik kan het gewoon niet bevatten, dat iemand zo kan zijn." Een andere gedupeerde denkt dat hij nogal in zijn eigen wereldje leeft, die denkt dat hij alles mag verdienen over de rug van andere mensen. De politie kan ook niets doen, omdat het volgens hen een civiele zaak is. Een gedupeerde deed namelijk aangifte bij de politie, waarna het naar de rechter ging. Vervolgens is het aan de deurwaarder, die dus in het geval van Indy niets kon halen. Hij had namelijk blijkbaar geen geld.

Een aantal gedupeerden hebben dankzij Dossier Opgelicht?! uiteindelijk wel hun hele schuldbedrag teruggekregen. Al staat er momenteel nog steeds ruim 100.000 euro aan schulden open. Aan het eind van de aflevering proberen de makers hem nog te vragen, hoe dit allemaal zo ver is gekomen. Alleen probeert Indy hier vervolgens zijn dingen goed te praten en zegt hij het zelfs dat "hij er een verschrikkelijke soepzooi van heeft gemaakt". Hij plaatst zichzelf in een slachtofferrol en noemt zichzelf wél een harde werker.

Lees ook: Heftig: man in Oplichters Aangepakt is duizenden euro's verloren door geloof in nep-erfenis