Stralend zichzelf: Máxima zonder make-up tijdens werkbezoek in Tanzania

Celebs door Elsemieke

Koningin Máxima komt net uit Zweden, maar op dit moment is ze op een driedaags werkbezoek in Tanzania. Terwijl ze het vliegtuig uitstapt, is ze op de gevoelige plaat vastgelegd: zónder make-up en mét compressiesokken. 

Máxima zonder make-up tijdens werkbezoek in Tanzania

Anders dan dat we van haar gewend zijn, stapte Koningin Maxima gisteren zónder make-up en mét een bril het vliegtuig uit in Kilimanjaro, Tanzania. Ook droeg ze een paar compressiesokken en was haar haar opgestoken. Fotografen waren er uiteraard als de kippen bij om Maxima op deze manier vast te leggen. 

Máxima is in Tanzania in haar functie van speciale pleitbezorger voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. In Tanzania gaat ze in gesprek met regeringsvertegenwoordigers en organisaties met als doel om meer achtergestelde mensen te laten aansluiten bij financiële diensten. Ze start in Kilimanjaro en daarna gaat ze naar Dar es Salaam. Op woensdag ontmoet Maxima Samia Suluhu Hassan, de president van Tanzania. 

Amalia wordt bedreigd door de mocro-maffia

Terwijl Koningin Maxima op staatsbezoek is, woont haar 18-jarige dochter weer thuis. Amalia kan door bedreigingen vanwege de mocro-maffia amper nog naar buiten. Willem-Alexander en Máxima vertelden tijdens hun staatsbezoek aan Zweden dat ze "eigenlijk niet meer naar buiten kan". 

Niet naar buiten

“Ze is het huis niet uit. U heeft misschien gehoord over het nieuws dat is rondgegaan. Dat heeft enorme consequenties voor haar leven”, aldus koningin Máxima. “Dat betekent dat zij niet in Amsterdam woont en dat zij ook niet echt naar buiten kan.” Amalia moet nu haar lessen aan de UvA online volgen. “Ze mag wel naar de universiteit, maar dat is het. Hier kan ze heel goede cijfers mee halen.”

Dit gigantische bedrag moet Amalia maandelijks betalen voor haar studentenwoning in Amsterdam