Dit gigantische bedrag moet Amalia maandelijks betalen voor haar studentenwoning in Amsterdam

Celebs door Elsemieke

Kroonprinses Amalia gaat na de zomer studeren en trekt daarvoor in een grachtenpand aan de Singel in Amsterdam. Maar hoeveel geld moet ze hier eigenlijk voor betalen? Weekblad Weekend zocht het uit.

Dit bedrag kost Amalia maandelijks voor haar studentenwoning in Amsterdam

Eerder werd al bekend dat Amalia in september zal starten met de opleiding Politics, Psychology, Law and Economics aan de Universiteit van Amsterdam. Amalia gaat niet zomaar op kamers, maar ze gaat in een grachtenpand in de buurt van de Oude Spiegelstraat wonen. Ook heeft ze een eigen parkeerplek voor de deur. Ook is de woning op loopafstand van de studentenwoning van Eloise van Oranje. Het huis waar Amalia gaat wonen is van de familie Dreesman. Dat zijn de buren van de Griekse vakantievilla waar Willem-Alexander en Máxima eigenaar van zijn. Willem-Alexander huurt het hele pand, waardoor hij bepaalt wie er bij Amalia mag wonen. Een zoon van de buren woonde er de afgelopen jaren met zijn vrienden en medestudenten, maar die zijn vertrokken, zodat Amalia er kan wonen.

Hoeveel kost de studentenwoning van Amalia per maand?

Zoals er al vermoed werd, zit er een flink prijskaartje aan de studentenwoning van Amalia. Het grachtenpand zit immers op een toplocatie én heeft een eigen parkeerplaats. Volgens weekblad Weekend betaalt papa Willem-Alexander maar liefst 15.000 euro per maand aan huur zodat zijn dochter kan studeren. Of de kroonprinses dit bedrag ook voor de andere bewoners zal betalen, is niet bekend. Ze zal het pand samen met een paar medestudenten betrekken.Daarnaast zijn er nog wat kostenposten. De woning wordt zwaar beveiligd, en er werd een nieuwe laag verf aangebracht. Daarnaast werd de voordeur dezelfde kleur geverfd als de andere deuren, waardoor het pand minder snel te herkennen is.