Prinses Amalia kan amper nog naar buiten vanwege bedreigingen mocro-maffia

Celebs door Elsemieke

Onze 18-jarige kroonprinses Amalia woont niet meer in Amsterdam, waar ze kortgeleden nog naar toe verhuisde om te gaan studeren. Sterker nog: Amalia kan door bedreigingen vanwege de mocro-maffia amper nog naar buiten.

Prinses Amalia kan amper nog naar buiten vanwege bedreigingen mocro-maffia

Het studentenleven van prinses Amalia ziet er heel anders uit dan ze had verwacht. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vertellen tijdens hun staatsbezoek aan Zweden dat ze "eigenlijk niet meer naar buiten kan". De beveiliging van prinses Amalia was eerder al flink opgeschroefd, maar nu blijkt dat de oudste dochter van het koningspaar zelfs helemaal niet meer in haar studiestad kan wonen vanwege alle bedreigingen.

Niet naar buiten

“Ze is het huis niet uit. U heeft misschien gehoord over het nieuws dat is rondgegaan. Dat heeft enorme consequenties voor haar leven”, vertelt koningin Máxima. “Dat betekent dat zij niet in Amsterdam woont en dat zij ook niet echt naar buiten kan.” Máxima vertelt dat Amalia nu geen studentenleven heeft zoals andere studenten dat hebben. "Ik ben heel trots op haar hoe ze het allemaal volhoudt."Amalia moet nu haar lessen aan de UvA volgen. “Ze mag wel naar de universiteit, maar dat is het. Hier kan ze heel goede cijfers mee halen.”

Dit gigantische bedrag moet Amalia maandelijks betalen voor haar studentenwoning in Amsterdam