Vrouw zegt als tiener misbruikt te zijn door Marco Borsato en doet aangifte

Celebs door Elsemieke

Afgelopen week heeft een jonge vrouw aangifte gedaan tegen Marco Borsato met als reden dat ze door de zanger seksueel misbruikt zou zijn sinds haar vijftiende. De Telegraaf meldt dat het om een 22-jarige vrouw zou gaan die tussen 2014 en 2019 seksueel zou zijn misbruikt door de 54-jarige zanger. 

Aangifte seksueel misbruik tegen Marco Borsato 

Hoewel Marco Borsato recentelijk juist in positief daglicht kwam vanwege zijn hereniging met Leontien, zijn de ogen nu op een hele andere manier op de zanger gericht. De Telegraaf komt vandaag namelijk met het nieuws dat de zanger een aanklacht van seksueel misbruik aan zijn broek heeft hangen. Het Openbaar Ministerie heeft dit inmiddels bevestigd aan RTL Boulevard. Volgens het meisje was de zanger een vriend van de familie en toen haar vader overleed, werd hij een soort pleegvader voor haar. In de periode na het overlijden van de vader van het meisje zou Marco handtastelijk naar haar zijn geworden, volgens de Telegraaf. Hierbij zou Marco zelfs tussen haar benen hebben gevoeld. Dit zou verschillende keren en gedurende meerdere jaren zijn gebeurd: het misbruik duurde volgens de vrouw van 2014 tot 2019. Bij de aangifte is volgens de krant ondersteunend bewijsmateriaal geleverd.

Marco reageert op beschuldigingen seksueel misbruik

De zanger zelf heeft inmiddels via zijn advocaat gereageerd op de ernstige beschuldigingen aan zijn adres. "Ik heb zojuist kennis genomen van het feit dat aangifte jegens mij is gedaan. De aangifte is duidelijk een reactie op het door mij aangevraagde onderzoek bij het Openbaar Ministerie. Het is goed dat er nu een aangifte ligt, want die kan dan betrokken worden bij het onderzoek dat ik heb gevraagd. Ik zie de uitkomst van het onderzoek met vertrouwen tegemoet. Ik ontken zoals bekend alle aantijgingen die ik tot dusverre alleen via de pers mocht vernemen.”

Dagboek

In 2019 heeft de moeder van de inmiddels 22-jarige vrouw een dagboek ontdekt waarin het seksueel misbruik tot in de detail is beschreven. De moeder is toen met de zanger gaan praten, waarna het mogelijke slachtoffer samen met Marco Borsato therapie zou hebben gevolgd. Marco Borsato zou tijdens een van deze sessies huilend zijn excuses hebben aangeboden.

Juice Channels

Het is niet de eerste keer dat Marco Borsato in een negatief daglicht komt over dit onderwerp, want enkele zogeheten 'juice channels', kanalen die vooral op Instagram en YouTube roddels plaatsen over celebs, betichtten de zanger ook al eerder van grensoverschrijdend gedrag bij een paar minderjarige meisjes. Het zou gaan om meisjes van 13 en 15 jaar. Een en ander zou onder meer zijn gebeurd op een barbecue die Marco bij hem thuis organiseerde voor kandidaten die hij in talentenjachten begeleidde. De moeder van de vrouw die maandag aangifte heeft gedaan, benadrukt dat deze geruchtenstroom de aanleiding is geweest tot de aangifte van haar dochter. In het verleden wilde de 22-jarige vrouw dit niet, omdat ze er nog niet aan toe was.

Foto: BrunoPress