Leontine heeft nog steeds vertrouwen in beschuldigde ex Marco Borsato: "we staan allemaal achter hem"

Celebs door Jennifer

Nog steeds is het vrij stil rondom zanger Marco Borsato, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Maar zijn familie praat inmiddels wel wat meer. Zo doet ex Leontine Ruiters een boekje open in magazine Nouveau, waarin ze het onder meer natúúrlijk heeft over de breuk met Marco. Hoewel hij haar zeker pijn heeft gedaan, hebben zij én het hele gezin nog altijd vertrouwen in de zanger.

Leontine Ruiters openhartig over moeilijke periode na relatiebreuk

Ooit waren Marco Borsato en Leontine Ruiters het droomkoppel van Nederland. De twee waren echt soulmates van elkaar, zo zagen we ook in 2021. Hoewel ze een jaar eerder uit elkaar waren gegaan, kwamen ze vervolgens een jaar later weer bij elkaar in een lat-relatie. Alleen blijkt de relatie toch te veel beschadigd, want inmiddels zijn Marco en Leontine weer exen van elkaar. In eerste instantie ging het mis, toen bleek dat Marco was vreemdgegaan met pianiste Iris Hond. Dat is al erg slecht nieuws voor Leontine, maar het werd later alleen nog maar erger. Tijdens het grote The Voice Of Holland-schandaal kreeg de zanger namelijk ook beschuldigingen van vrouwen, die door hem seksueel zouden zijn misbruikt op minderjarige leeftijd.

Het is niet gek, dat het na deze beschuldigingen volledig stil viel rondom Marco. Ook nu laat hij zich weinig zien in de media. Heel af en toe zien we foto's voorbijkomen op juicekanalen van de zanger op een bootje in Alkmaar of een Instagramstory, waarin hij de muziek van zijn zoon promoot. Maar zelf heeft hij al een hele lange tijd geen nieuwe muziek meer gemaakt. Gelukkig hebben we nog zijn familieleden én ex Leontine, die inmiddels een boekje heeft opengedaan aan magazine Nouveau. Natuurlijk gaat het ook over de moeilijke periode na de relatiebreuk met Marco.

Rotsvaste vertrouwen

Volgens Leontine gaat het nu weer goed met haar. Al heeft de relatiebreuk met Marco haar zeker veel pijn gedaan, mede doordat het de vader van haar kinderen is. Ze komt zeker uit een moeilijke, donkere periode. Dat was vooral afgelopen winter het geval. "Als je zo lang samen bent geweest en allebei je eigen rol en plekje in dat huwelijk hebt, dan is het heel moeilijk om jezelf daarna weer te herontdekken," vertelt ze in het interview. In de winter voelde ze zich dus het minst lekker, toen er veel bij haar binnenkwam. "De scheiding, het gemis van mijn gezin, dat was heel lastig. Ik heb dan de neiging om mezelf te verstoppen," legt ze uit. Ze showt zichzelf namelijk niet graag en public, wanneer het slecht met haar gaat. Iets waar mensen zich vast in herkennen, aangezien social media bomvol staat met healthy en happy people.

Wat heeft Leontine dan toch door deze moeilijke periode gesleept? Nou, haar rotsvaste vertrouwen in Marco. Zij en het hele gezin zijn ervan overtuigd, dat Marco onschuldig is. "Wij staan allemaal achter Marco," zegt ze. "Ik vind het alleen lastig om over Marco te praten, omdat hij dat zelf helemaal niet doet. Er zal echter een moment komen waarop hij dat wel gaat doen."

Rust in het gezin

Ondertussen hoopt Leontine weer meer rust te creëren binnen het gezin. Ze zit nog steeds wel midden in het proces van zichzelf ontdekken, al gaat het dus goed. "Dat gaat met ups en downs," zegt ze. Op dit moment is haar nummer 1-prioriteit, dat de rust weer terugkeert. "Dat Marco en ik in de toekomst opa en oma kunnen worden van onze kleinkinderen," vertelt ze. "En dat mijn kinderen zich kunnen ontplooien, ondanks de situatie die rond hun vader speelt."

Lees ook: Marco Borsato emotioneel over Leontine: 'Ik heb de volledige verantwoordelijkheid genomen'