André Hazes vlucht naar zijn moeder: 'Wordt heel hard verwend'

Celebs door Laura

André Hazes doet een Borsatootje: na de breuk met Sarah en een burn-out zoekt hij steun onder moeders vleugels. Dat vertelt Rachel Hazes na afloop van zangfestijn Vlaanderen zingt Hazes, waar Dré de grote afwezige was. 

rachel hazes

Lees ook: Sarah van Soelen reageert op ‘relatie’ met Sam Hofman

Burn-out

In september liet André weten dat hij met een emotionele burn-out kampte. "Het gemis aan optredens, de onzekerheid die de coronapandemie met zich meegebracht heeft en de ontwikkelingen in zijn privéleven hebben een grote impact gehad", vertelde de zanger toen. Begin dit jaar gingen hij en Monique uit elkaar, met wie hij verloofd was en een kind heeft. Kort daarna bleek hij bij Sarah van Soelen een nieuwe liefde te hebben gevonden. De situatie zorgde voor een enorm mediacircus, waardoor het verliefde stel geen moment met rust werden gelaten.  

Uit met Sarah van Soelen

Vanaf begin november gaan er geruchten rond dat het over en uit is tussen Sarah en André. Sinds zij terug is van een mediacursus in Spanje, zijn ze niet meer samen gespot. Sarah droeg haar 'André'-kettinkje niet meer en verwijderde zijn naam uit haar Insta-bio. De twee hebben nog niet gereageerd op de roddels.

Vitamientjes

“Echt jammer dat hij hier niet aanwezig kan zijn”, zegt Rachel tegen HLN tijdens Vlaanderen zingt Hazes, dat zondag plaatsvond. “Want André keek echt uit naar deze concerten. Maar het gaat iedere dag een beetje beter met hem. Hij woont nu bij mij thuis en wordt heel hard verwend.” En hoe! Rachel legt haar zoon helemaal in de watten. “Vaak stamppot met andijvie, zijn lievelingskost. Vol vitamientjes. Want dat heeft hij nu nodig. Vitamientjes, moederliefde en heel veel rust. Die vindt hij thuis. 'Het enige wat jij hier zelf moet doen, is kauwen', lach ik dan."

Comeback

Het zal nog lang duren voordat André weer zingend en dansen op het podium zal staan. Volgens Rachel doet hij er alles aan om er bovenop te komen. "André volgt momenteel therapie en het wordt nog een lange rit, maar op het einde komt alles goed”, vertelt ze. “Dat weet ik zeker. Geef hem gewoon wat tijd."

andre hazes sarah van soelen

Lees ook: Hoe dan?! Donna en Nico uit Temptation Island zijn nog bij elkaar

Beeld: Brunopress