Marco Borsato emotioneel over Leontine: 'Ik heb de volledige verantwoordelijkheid genomen'

Media door Laura

Het jaar 2020 was voor niemand leuk, ook Marco Borsato had te maken met pittige tijden. Na zijn veelbesproken breuk met vrouw en moeder van zijn kinderen Leontine, dook hij maandenlang onder bij zijn moeder Mary Borsato in Alkmaar. Inmiddels hebben de exen alweer met elkaar verzoend. Ze zijn weer hoteldebotel, zo laten Marco en Leontine regelmatig weten in interview. Marco vertelt in het programma 'Het Huis' van de Belgische zender Eén over de moeilijke tijden.

marco borsato

Lees ook: Marco Borsato blikt terug: 'Scheiding is grootste fout in mijn leven'

Lamgelegd

In 'Het Huis' graaft Eric Goens 24 uur lang in de ziel van bekende personen, zo omschrijft omroep VRT het. Zo zegt hij over de breuk met Leontine: "Als de liefde van je leven, de moeder van je kinderen, bij je weggaat, word je lamgelegd door het verdriet." Na de breuk maakte hij bekend een burn-out te hebben en trok in bij zijn moeder Mary Borsato in geboorteplaats Alkmaar. Daar is hij maandenlang gebleven. 

Brief voor Leontine

Marco lucht zijn hart bij Eric. Hij vertelt openhartig over hoe hij Leontine toch onder ogen wilde komen, na zo lang ondergedoken te zijn. Dat was met de meest romantische tijd van het jaar, de kerstdagen. Hij schreef haar een brief. "Ik heb de volledige verantwoordelijkheid genomen voor wat ik gedaan had en ik heb haar erkenning gegeven voor haar verdriet." 

Praten met vader

Naast zijn onstuimige liefdesleven laat hij zich ook uit over zijn faillissement in 2009, het gebrek aan optredens tijdens de pandemie en het missen van zijn overleden vader. "Ik heb een moeilijk jaar gehad. Na de breuk in mijn huwelijk had ik de behoefte om met mijn vader te praten. Dat doe ik dan in de stille momenten. En het gekke is dat ik het gevoel heb dat hij luistert."

Dinsdag om 20.40 is het hele interview te zien op Eén.

Lees ook: Marco Borsato over 'daten' met ex Leontine: 'Kan opnieuw verliefd worden'

Beeld: Brunopress