Expeditie-proef zorgt voor paniek bij kijkers: ‘Wat een sadistische proef!’

Media door Jennifer

Expeditie Robinson draait om inzicht en kennis, maar vergt ook veel fysieke kracht en uithoudingsvermogen. Vooral dat laatste was in aflevering 21 belangrijk voor de immuniteitsproef. Dacht je dat de eetproef erg was, deze proef wens je je ergste vijand niet toe. We nemen je weer mee door je aflevering.

expeditie robinson

Lees ook: Expeditie Robinson 2021: de laatste ontwikkelingen

Sadistische immuniteitsproef

De immuniteitsproef in aflevering 21 van Expeditie Robinson is er weer eentje voor in de geschiedenisboeken. Veel kijkers hebben moeite om ernaar te kijken:

Al heb je ook altijd kijkers, die juist genieten van andermans leed. Heerlijk met een bak popcorn voor de tv kijken hoe mensen zich laten verdrinken:

Loek valt helaas als eerste af en Jasmine wint deze proef en daarmee immuniteit. 

Defano’s blessure

Het is misschien goed dat Defano in aflevering 21 besluit om op te geven. In de vorige aflevering van Expeditie Robinson ontdekten de kijkers Defano’s blessure. Hij had toen al geen kracht meer om een hele immuniteitsproef te spelen. Ook in de aflevering erna lukt het hem niet om überhaupt te spelen en valt helaas weer een sterke speler af door gezondheidsredenen.

Maar wacht: Defano heeft nu opgegeven. Betekent dit dat er ook in aflevering 21 niemand naar huis gaat? Dat gebeurde bij Loiza’s genoodzaakte vertrek, dus waarom niet ook nu?

Afvaller aflevering 21

Helaas, in aflevering 21 van Expeditie Robinson gaan de deelnemers wel naar de eilandraad. Het is wel een ouderwets spannende aflevering. Van tevoren zat iedereen weer heerlijk te smoezen met elkaar. Eerst Yuki en René die Anouk aan hun kant willen. En vervolgens Britte en Anouk die een poging doen om elkaars plannen te ontfutselen. Hoewel kijkers hoopten op een plot twist zoals in aflevering 20, werd deze keer tóch iemand weggestemd. Tijdens de eilandraad wordt de oude ‘niet snijden in eigen vlees’-regel van de oud-deelnemers wederom verbroken. Helaas voor Loek is hij het mikpunt. Hij krijgt geen zwarte stem, maar moet gewoon direct naar huis. Ondanks het keiharde complot neemt hij het heel sportief op. Voor sommige kijkers iets te sportief:

Sommige mensen begrijpen ook niet waarom Loek geen extra stemmen heeft gebruikt. Hij vermoedde ook al een beetje dat hij gevaar liep, dus waarom niet één extra stem? Dit had zo verschil kunnen maken!

Wie weet zit er nog een addertje onder het gras en krijgen we achteraf alsnog een gigantische ‘roast’ op Anouk en de rest:

Lees ook: Expeditie ROBinson: kijkers gieren het uit om Robs slappe hengel