Er hebben zich nóg twee vermeende slachtoffers van Marco Borsato gemeld

Celebs door Elsemieke

Gisteren kwam het schokkende nieuws naar buiten dat een jonge vrouw aangifte heeft gedaan van seksueel misbruik tegen Marco Borsato. Vanaf haar vijftiende zou dit hebben plaatsgevonden. Sinds de aangifte is het een media storm tegen de zanger en hierdoor hebben zich inmiddels nog twee slachtoffers gemeld.

Er hebben zich nóg twee vermeende slachtoffers van Marco Borsato gemeld

Als je nog niet wist waarom Marco Borsato in zo'n negatief daglicht staat, praten we je even bij. De zanger was een vriend van de familie van het meisje dat nu aangifte tegen hem heeft gedaan wegens seksueel misbruik. Toen haar vader overleed, werd hij een soort pleegvader voor haar. In de periode na het overlijden van de vader van het meisje zou Marco handtastelijk naar haar zijn geworden. Hierbij zou Marco tussen haar benen hebben gevoeld. Dit zou verschillende keren en gedurende meerdere jaren zijn gebeurd: het misbruik duurde volgens de vrouw van 2014 tot 2019. 

Nieuwe meldingen 

Misdaadverslaggever John van den Heuvel heeft gisteren direct een oproep gedaan via De Telegraaf om slachtoffers zich te laten melden die te maken hebben met mogelijk seksueel overschijdend gedrag door Marco Borsato. Daarop zijn twee meldingen binnengekomen, zo vertelt zijn collega Mick van Wely dinsdag in talkshow Beau. "We zullen met hen gaan praten. Ik ben benieuwd naar het verhaal."

Marco reageert op beschuldigingen seksueel misbruik

De zanger zelf heeft inmiddels via zijn advocaat gereageerd op de ernstige beschuldigingen aan zijn adres. "Ik heb zojuist kennis genomen van het feit dat aangifte jegens mij is gedaan. De aangifte is duidelijk een reactie op het door mij aangevraagde onderzoek bij het Openbaar Ministerie. Het is goed dat er nu een aangifte ligt, want die kan dan betrokken worden bij het onderzoek dat ik heb gevraagd. Ik zie de uitkomst van het onderzoek met vertrouwen tegemoet. Ik ontken zoals bekend alle aantijgingen die ik tot dusverre alleen via de pers mocht vernemen.”

Dagboek

In 2019 heeft de moeder van de inmiddels 22-jarige vrouw een dagboek ontdekt waarin het seksueel misbruik tot in de detail is beschreven. De moeder is toen met de zanger gaan praten, waarna het mogelijke slachtoffer samen met Marco Borsato therapie zou hebben gevolgd. Marco Borsato zou tijdens een van deze sessies huilend zijn excuses hebben aangeboden.

Lees ook: Vrouw zegt als tiener misbruikt te zijn door Marco Borsato en doet aangifte