Ali B en Jeroen Rietbergen worden door OM vervolgd voor zedendelicten The Voice

Celebs door Rochèll

Ali B en Jeroen Rietbergen zullen worden vervolgd voor zedendelicten, maakte het Openbaar Ministerie vandaag bekend. Bij Ali B gaat het om twee aangiftes van verkrachting en één aangifte van aanranding. de vervolging van Rietbergen gaat om een aangifte van verkrachting. Marco Borsato zal niet worden vervolgd.

In het Youtube-programma BOOS bracht Tim Hofman vorig jaar april samen met zijn team verschillende zaken van grensoverschrijdend gedrag rondom The Voice aan het licht. Er kwamen vier namen naar voren: Ali B, Marco Borsato, Jeroen Rietbergen en Martijn N. De uitzending zorgde voor veel ophef. Er werden minstens zes aangiften gedaan, onder andere voor verkrachting en aanranding. 

Ali B

Er zijn in totaal drie aangiften van verkrachting en een aangifte van aanranding gedaan tegen Ali B. Van deze aangiften, wordt Ali B vervolgd voor drie feiten. Eén van deze drie feiten is gerelateerd aan het programma The Voice of Holland.

Jeroen Rietbergen

Kort na de onthullingen rondom The Voice, gaf Jeroen Rietbergen toe zich inderdaad grensoverschrijdend te hebben gedragen. Strafbare feiten? Daarvan is volgens de bandleider geen sprake.

Marco Borsato

Ook tegen Marco Borsato werd aangifte gedaan, voor grensoverschrijdend gedrag. Door gebrek aan bewijs wordt deze zaak geseponeerd.