Tweede aangifte tegen The Voice of Holland-coach Ali B over vermeend seksueel wangedrag

Media door Elsemieke

Het vermeende seksueel wangedrag van The Voice of Holland houdt ons allemaal al bijna een week bezig. Bandleider Jeroen Rietbergen erkende daarop dat aantijgingen aan zijn adres juist zijn en hij stapte op. Tegen Ali B is aangifte gedaan, hoewel hij ontkent dat de beschuldigingen waar zijn. Nu is er vandaag nóg een aangifte gedaan tegen Ali B.

Tweede aangifte tegen Ali B in The Voice-rel

De mediarel rondom The Voice of Holland is nog lang niet ten einde. De The Voice-rel ontstond nadat het programma BOOS afgelopen woensdag een brief naar RTL stuurde met vermelding van seksueel wangedrag van meerdere personen binnen The Voice of Holland. Werd afgelopen week al bekend dat er tegen Ali B aangifte is gedaan, vandaag is de tweede aangifte binnen bij het Openbaar Ministerie. Ook deze aangifte is tegen Ali B. Dit bevestigt zijn advocaat Bart Swier aan RTL Boulevard. Hij vertelt: "Ik kan bevestigen dat er inderdaad een tweede aangifte ligt tegen mijn cliënt. Ali B betwist deze aangifte volledig en ontkent dus."

Complete verrassing

Er is nu een onafhankelijk onderzoek bezig naar hoe dit allemaal had kunnen gebeuren. "We zijn heel erg geschrokken", zeggen Sven Sauvé, de CEO van RTL Nederland, en Peter van der Vorst, programmadirecteur, in een livestream voor alle medewerkers van RTL. "De aantijgingen in de mail van Boos waren zeer ernstig en kwamen als een complete verrassing."

Strenge toespraak

In de verklaring van Jeroen Rietbergen die hij afgelopen zaterdag gaf, zei hij dat hij in het verleden streng was toegesproken op zijn gedrag. "RTL is niet de opdrachtgever van Rietbergen. Wij wisten niets van een onderling gesprek dat hij heeft gehad met zijn opdrachtgevers."

Lees ook: RTL reageert op The Voice-rel: "Hoe kon het dat wij niets wisten?"

Foto: RTL