Wil je zien: acteur Zac Efron eert Friends-ster Matthew Perry bij onthulling Walk of Fame-ster

Celebs door Jennifer

Acteur Zac Efron is ooit begonnen als jonge ster in Hollywood, maar is inmiddels flink volwassen geworden. Toch is hij nog steeds lekker bezig in de film- en tv-wereld. Het is daarom geen wonder, dat hij nu eindelijk is beloond met een ster op de Hollywood Walk of Fame. Een bijzonder moment waarbij hij ook even stilstaat bij de overleden Friends-acteur Matthew Perry.

Acteur Zac Efron krijgt ster op Hollywood Walk of Fame

Zac Efron begint zijn carrière aan het begin van de zero's met onder meer een gastrol in de populaire serie ER. Daarna belandt hij eerst nog in de serie Summerland en tv-film Miracle Run, maar in 2006 wordt hij pas echt bekend. In dat jaar krijgt hij namelijk de hoofdrol in High School Musical. Wie kent het niet? Zo'n beetje elk tienermeisje was verliefd op personage Troy Bolton en/of Zac zelf. Na deze populaire filmreeks gaat het eigenlijk alleen maar beter met Zac en krijgt hij rol na rol. Zo ook in de film 17 Again, waarin hij samen met Friends-acteur Matthew Perry heeft gespeeld.

Na zo'n uitgebreide carrière verwacht je toch wel, dat Zac op een gegeven moment een ster krijgt op de Hollywood Walk of Fame. En nu is het eindelijk zover! Op maandag 11 december 2023 vond het bijzondere moment plaats, waarbij hij natuurlijk ook een speech hield. En die werd ook nog even emotioneel.

Eerbetoon Matthew Perry

Tijdens de speech brengt Zac namelijk ook een eerbetoon aan Matthew, die inmiddels alweer een maand geleden is overleden. "Ik wil ook iemand noemen, die vandaag niet hier is... en dat is Matthew Perry," begint hij zijn eerbetoon. Vervolgens vertelt hij even kort, hoe ze dus hebben samengewerkt voor 17 Again. "Samenwerken met hem en regisseur Burr Steers - het was zo leuk," vertelt hij. "En het heeft me echt op zoveel manieren gestimuleerd en gemotiveerd." Vervolgens legt hij uit, hoe Matthew hem eigenlijk enorm heeft geholpen in zijn carrière. "Het heeft me echt naar het volgende hoofdstuk van mijn carrière geduwd," zegt Zac. "Daarvoor bedank ik je heel erg, Matthew. Ik denk veel aan je vandaag." Aww! In de film 17 Again speelt Zac de jonge Mike O'Donnell, terwijl Matthew dus de oudere versie speelt van het hoofdpersonage.

Blijkbaar had Zac ook altijd een speciaal plekje in Matthews leven. Zo heeft Matthew ooit de wens geuit, dat Zac hem zal spelen in een documentaire over Matthew zijn leven. In een eerder interview met People gaf Zac aan, dat hij zich "vereerd" zou voelen: "Hij was een mentor voor me en we hebben samen een hele gave film gemaakt."

Hieronder kun je de hele speech van Zac op de Hollywood Walk of Fame bekijken en beluisteren:

Lees ook: OMG! High School Musical-ster Vanessa Hudgens stiekem getrouwd met honkbalspeler Cole Tucker