YouTube-toppers: De leukste tv-series van vroeger

Media door Vera

Friends, Saved by the bell, Oppassen? Wie kent deze series nou niet? Helaas zijn ze nu niet meer te zien op tv. Om oude herinneringen weer op te halen zet Ze.nl de leukste series van vroeger voor jou op een rijtje!

Friends (1994-2004)

Iedereen kent de serie Friends wel. De serie draait om een groep van zes vrienden: Rachel, Ross, Monica, Chandler, Joey en Phoebe. De zes twintigers wonen en werken in Manhattan, New York, en beleven hier de meest uiteenlopende dingen.
 
Full house (1987- 1995)

Full House gaat over een alleenstaande vader met drie dochters: Donna Jo "D.J.", Stephanie  en Michelle. Vader Danny is een sportjournalist. Hij krijgt hulp van zijn beste vriend, en komiek in spe, Joseph "Joey" Gladstone en zwager Jesse Katsopolis bij de opvoeding van zijn drie dochters.

Saved by the bell (1989-1999)

Saved by the Bell gaat over een vriendengroep op de middelbare school Bayside High. De vrienden Zack, Kelly, Screech, A.C. Slater, Jessie en Lisa beleefden hier veel avonturen, waarin ook de directeur van Bayside High vaak betrokken werd.

The Cosby show (1984-1992)

The Cosby Show gaat over de Amerikaanse high class familie Huxtable in de wijk Brooklyn, New York. Hoofd van het gezin is Heathcliff "Cliff" Huxtable, een arts. Hij is getrouwd met Clair, een advocaat. Samen hebben ze vijf kinderen: Sondra, Denise, Theo, Vanessa en de kleine Rudy.

Heartbreak High (1994-1999)

Heartbreak High is een Australische serie over het leven van de studenten en docenten van Hartley High, een middelbare school in een multiculturele wijk in Sydney. De serie stopte vanwege een tekort aan geld, helaas!

Melrose place (1992-1999)
 
Melrose Place is een Amerikaanse soapserie die in de Verenigde Staten liep van 1992 tot en met 1999. De serie speelt zich af in een klein appartementencomplex in West Hollywood.

Blossom (1990-1995)
 
Blossom is een Amerikaanse komedieserie. De serie gaat over de tiener Blossom Russo. Zij woont thuis bij haar vader, een musicus, en haar twee broers.

Dawson's Creek (1998-2003)
 
Dawson?s Creek speelt zich af bij een klein kustdorpje in de buurt van Boston, genaamd Capeside. Het gaat over tieners die problemen ervaren bij het volwassen worden. In het vijfde seizoen gaan de hoofdrolspelers studeren en verhuist de setting van de serie grotendeels naar Boston.

Westenwind (1998-2003)
 
De Nederlandse serie Westenwind draaide om de families Noordermeer en De Graaf. Beide families zijn eigenaar van een scheepswerf in de haven van Rotterdam. Al jaren proberen deze totaal verschillende families elkaar te dwarsbomen.

Oppassen (1991-2003)
 
Oppassen is misschien wel de bekendste Nederlandse comedyserie uit de jaren ?90. In Oppassen draait het om twee opa?s die het huishouden van de familie Bol-Buys regelen. Hun kinderen maken carrière en zij voeden de kinderen op. De opa?s houden er andere opvattingen op na, maar gelukkig komen zij er op het eind wel altijd samen uit.
 
Mijn dochter en ik (1995-1996)
 
Mijn dochter en ik is een Nederlandse comedyserie die werd uitgezonden door RTL4. Simon heeft een reclamebureau. Sinds de dood van zijn vrouw zorgt de huishoudster voor zijn dochter Christine. Zijn schoonmoeder komt vaak langs om zich met van alles te bemoeien.

Welke serie van vroeger mis jij het meest?