De leukste meidengroepen van vroeger

Media door Karin
Wat hebben we toch heerlijke muziek gehad in de jaren ?90! Vooral meidengroepen waren hotter dan hot. Om oude tijden te herbeleven en je geheugen op te frissen: de leukste meidengroepen van vroegâh op een rijtje!

Natuurlijk denk je bij meidengroepen direct aan de Spice Girls. Maar er waren er zo veel meer! Wat dacht je bijvoorbeeld van Cleopatra, O die 3 en WOW!?O Die 3 - JongensKen je deze nog, nog, nog? Ik was het altijd gloeiend eens met wat die meiden hier zingen.


Solid Harmony - I'll be there for you


Solid Harmony vond ik altijd een beetje de mutserige versie van de Spice Girls. De meiden zijn wat braver en de make-up en kleding was het altijd net-niet. Maar die liedjes waren zó vrolijk!

 
All Saints - Bootie CallWat een stoere chicks, die meiden van All Saints! En dit nummer vond ik geweldig, ook al wist ik niet wat een bootie call was...


Girls Aloud - Sound of the Underground


Deze meiden braken door in de beginjaren van deze eeuw. Een stel lekker pittige dames met talent!


Atomic Kitten - The Tide is High


Deze brave meisjes met hun zoete liedjes deden het erg goed! Ze hebben best een rij hits gehad, waaronder deze.


Close II You - Baby Don't GoWat een kneiter van een hit was dit! Achteraf bleek het bandje uit een aantal meiden te bestaan die rechtstreeks uit een bestandje van een modellenbureau was geplukt. Ze konden geen noot zingen dus. Maar hé, wij hebben er vroeger in ieder geval van genoten.


Raffish - PlaythingVoor de oplettende kijker: herken je Sharon van het afgelopen seizoen van The Voice of Holland? En die blonde? Ja hoor, dat is Nora. Ook zij heeft afgelopen seizoen in de liveshows van The Voice gestaan. Stiekem vond ik de nummers van Raffish eigenlijk heel leuk. Dit groepje was gevormd uit het tv-programma Popstars - The Rivals waaruit ook de jongensgroep Men2B is ontstaan. Die ja.


WOW! - Keer op KeerOver fout gesproken. Volgens mij is dit het meest amateuristische meidengroepje uit Nederland ooit. Die videoclip...


Cleopatra - Cleopatra's Theme


De Amerikaanse O Die 3! Of was O Die 3 de Nederlandse Cleopatra?


Spice Girls - Viva Forever


Tja... Als we het over meidengroepen hebben mogen de Spice Girls uiteindelijk toch niet ontbreken. Hét voorbeeld voor alle meidengroepen uit de jaren '90; de meidengroep der meidengroepen! Stiekem vond ik dit liedje zó mooi...

Wat is jouw favoriete meidengroep van vroeger?