De leukste high school movies

Media door Karin

Wat is er nou heerlijker dan af en toe je verstand op nul te zetten en een high school movie in de dvd-speler te gooien? Want is dit niet voor iedereen herkenbaar? Ze.nl neemt je met deze films terug naar je middelbare schooltijd!
 
Mean Girls

Wil je weten hoe het er aan toe gaat op een American high school? Kijk Mean Girls! Een hilarische film over kliekjes op de middelbare school, populariteit en high school liefde. Met een Lindsay Lohan die nog naturel, onschuldig en ongeschonden door het leven ging.
 
American Pie

Een van de populairste high school movies, met daarom nog een stuk of 7 - veel minder leuke - sequels. Op dit moment draait American Pie: The Reunion weer in de bioscopen met de originele cast. En deze schijnt wél weer ouderwets leuk te zijn!
 
Grease

Deze film blijft een old time favourite! Wie kent de liedjes uit Grease überhaupt niét uit z'n hoofd?

Ten Things I Hate About You

Ik was fan van deze film! Vooral bij het gedichtje dat Julia Stiles voorlas voor, de inmiddels helaas overleden, Heath Ledger kon je me oprapen. (Ik ben een emotioneel wrak soms).

Fame (1980)

Vroeger was ik heel erg fan van de televisieserie Fame. Waarom? Tieners die een opleiding volgen voor zang en dans vond ik superinteressant; daar kon ik echt bij wegdromen. Dat wilde ik namelijk ook! Deze film was dan ook een groot succes.

Porky?s

Wederom een oudje. Porky's is een Amerikaanse high school movie uit het jaar 1982. De film heeft ook nog twee sequels gekregen: Porky's II: The Next Day (1983) en Porky's Revenge (1985). Deze films hebben een grote invloed gehad op de makers van de latere high school movies.

Clueless

Gewoon een heerlijke, supergrappige feel good movie! Met een nog erg jonge Alicia Silverstone.

She's The Man

Een erg ongeloofwaardig verhaal en een beetje flauwe humor. Maar hé: Channing Tatum speelt erin...
 
A Cinderella Story

Voor alle zoetsappige romanticusjes onder ons is dit een fijne film. Willen we niet allemaal stiekem in een sprookje geloven..? En Chad Michael Murray is gelukkig ook niet geheel onprettig om naar te kijken.

Bring It On

In Amerika is cheerleader zijn als pubermeisje natuurlijk het ultieme doel en het hoogst haalbare tijdens je middelbare schooltijd. Dus een high school movie over dit onderwerp kon niet uitblijven. En bij een één film bleef het niet: er zijn na deze film verschillende nieuwe Bring It On-films uitgekomen.
 
Wat is jouw favoriete high school movie?