Chicklit boeken top 5 - januari

Media door Redactie Ze.nl
Elke maand verschijnen er nieuwe boeken, véél nieuwe boeken. Dit maakt het kiezen er zeker niet makkelijker op. Gelukkig is daar Chicklit.nl: jouw personal assistant op het gebied van boeken. Lees hier hun top vijf!

Chicklit.nl

leest alle boeken voor je en vertelt je precies welke je zeker weten móet lezen of welke je beter in de boekhandel kunt laten staan. Hieronder vind je een overzicht van de laatste toppers...

Vals alarm - Marelle  Boersma
Janna probeert haar veeleisende baan zo goed mogelijk te combineren met de zorg voor haar dochter Fleur en haar echtgenoot Roderick. In die volgorde. Als Roderick bij een jongere vriendin intrekt, blijkt hij zijn vertrek zorgvuldig te hebben voorbereid. Janna blijft berooid achter. Ze onderneemt een laatste poging om de schade te beperken, maar haalt zich hiermee de woede van haar ex op de hals. Te laat beseft ze dat Roderick haar harder kan raken dan ze ooit had gedacht. Als hij ervoor zorgt dat Fleur gedwongen uit huis geplaatst wordt, knapt er iets in haar?

De dinsdagvrouwen - Monika Peetz
Al vijftien jaar kennen ze elkaar van de cursus Frans. Elke eerste dinsdag van de maand gaan ze eten bij hun favoriete Franse restaurant en een keer per jaar gaan ze samen een weekendje weg. Maar dit jaar is alles anders: Judith, die net weduwe is geworden, wil ter nagedachtenis van haar overleden man een pelgrimsreis naar Lourdes maken. Bezorgd om hun treurende vriendin, besluiten de dinsdagsvrouwen om Judith op deze reis te begeleiden. Stap voor stap komen de vijf vrouwen een geheim op het spoor, dat hun levens op zijn kop zet en hun vriendschap enorm op de proef stelt.

Hoe krijgt ze het voor elkaar - Anne Pearson
Maak kennis met Kate Reddy, fondsmanager en moeder van twee kinderen. Ze is mooi, succesvol en kan met negen verschillende valuta in vijf verschillende tijdzones goochelen. Daarnaast kan ze binnen een half uur zichzelf en twee kinderen wassen, aankleden en de deur uitwerken. Ze liegt tegen haar moeder over hoeveel tijd ze met haar kinderen doorbrengt, doet bekkenbodemspieroefeningen in de directiekamer, maakt zogenaamd zelfgebakken appeltaart voor het schoolfeest en huilt in de wasmand als ze te laat is om de kinderen naar bed te brengen. Allison Pearson schetst een oergeestig en hartverscheurend beeld van het geheime leven vol schuldgevoel van werkende vrouwen, het zelfverwijt, de komische teleurstellingen, de duizeligmakende uitputting en de wanhoop, en ze doet dat onovertroffen.

Koken met Sylvia Witteman - Sylvia Witteman
Gebruikt u valium in de gazpacho, of toch liever wodka? Weet ú hoe u pijnloos van die ellendige halloweenpompoen verlost raakt? Deelt u uw laatste slavink met onverwachte gasten, of hebt u soms een betere oplossing? Smeert u margarine op uw brood, of over uw lijk? Geeft u de moed op als die leuke nieuwe mensen veganisten blijken te zijn? Bent u óók zo vaak te beroerd om zelf bouillon te trekken? Wat hebt u liever: een royale pan smeuïge sudderlapjes of een truttig slaatje met een gekneusd kwartelknietje erop? Het antwoord op deze en nog veel meer vragen staat in deze prachtige bundeling van Sylvia Wittemans beste recepten. Honderden heerlijke recepten, stuk voor stuk zonder beperkingen: wie bang is voor boter, zout, vlees, drank of andere vermeende boosdoeners, moet zijn heil elders zoeken. Maar wie van écht lekker eten houdt, weet wel beter; die wendt zich per omgaande tot deze onmisbare Witteman.

Strijden op Stiletto?s - Ally O'Brien
Als legendarisch uitgever Sonny Azah plotseling komt te overlijden, staat zijn dochter Saleema Azah van de ene op de andere dag aan het roer van zijn uitgeverij. West 57 was in zijn beginjaren een toonaangevend literair huis, maar de gloriejaren zijn reeds lang vervlogen. Saleema staat voor de moeilijke keus het levenswerk van haar vader voort te zetten of te verkopen aan de hoogste bieder. De enige kans op succes ligt in de verschijning van het nieuwe boek van bestsellerauteur King Cooke. Onhandelbaar, niet te vertrouwen en alsof het nog niet erg genoeg is, de belangrijkste auteur uit de stal van Saleema's aartsrivale Tess Drake. Als blijkt dat King Cooke een vuil spelletje heeft gespeeld met Sonny en Saleema haar leven niet meer zeker is, kan ze niets anders dan de handen ineenslaan met Tess, met alle gevolgen van dien?

Op zoek naar nog meer boekentips? Kijk dan op Chicklit.nl!