Raven van Dorst: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Redactie Ze.nl

Raven was vroeger ook wel bekend onder de naam Ella Bandita. Hen is een Nederlandse rockartiest, acteur en presentator. Raven is leadzanger en gitarist in de band Dool.

Over Raven van Dorst

Volledige naam
Raven van Dorst
Geboortedatum
11 september 1984 (leeftijd 39 jaar)
Geboorteplaats
Vlaardingen
Huidige woonplaats
Rotterdam en een boerderij bij Apeldoorn
Relatiestatus
Raven heeft een vriendin.

Achtergrondinformatie

In eerste instantie is Raven bekend geworden vanwege muziek. Sinds 2013 treedt hen echter ook regelmatig op in tv-programma's. Ook maakt hen zelf een aantal programma's die zeer goed bekeken worden.

Jeugd

Raven groeide op in Maassluis. Hen was een rebelse tiener; geen enkele opleiding werd afgemaakt, wel ontwikkelde Raven zich tot podiumbeest in verschillende bands.

Raven is geboren met echt hermafroditisme, en noemt zichzelf hermafrodiet. Op het advies van de dokter lieten de ouders van raven vlak na de geboorte de uiterlijke mannelijke geslachtskenmerken operatief verwijderen. In 2021 maakte hen bekend voortaan als Raven door het leven te gaan en niet meer als Ryanne. Met het daarbij behorende gebruik van genderneutrale voornaamwoorden zoals ‘die’ en ‘hen’.

Carierre

Hoewel Raven door de jaren heen populair werd als deelnemer aan talloze tv-programma’s en als presentator, is de muziek altijd leidend gebleven. Zo verscheen in 2020 nog het tweede album van de band Dool, Summerland.

Programma’s waar hen onder andere aan mee deed zijn Op zoek naar God, Expeditie Robinson, De slimste mens, De wereld rond in 6 stappen, Het perfecte plaatje, Nachtdieren en kijkcijferhit Boerderij van Dorst.

In Boerderij van Dorst komen BN’ers logeren op een bouwvallige Apeldoornse boerderij. Onder de logees bevonden zich onder andere Katja Schuurman Heleen van Royen en Hanneke Groenteman.

Vermogen Raven van Dorst

Het vermogen van Raven is niet bekend.

Instagram Raven van Dorst

Bekend van

Hermafroditisme

Raven onthulde jaren geleden hermafrodiet te zijn en maakte het programma Geslacht daarover. In Zomergasten (2022) vertelde Raven openhartig over diens hermafroditisme.

Youtube Video's

Veelgestelde vragen over Raven

Wat is het geslacht van Raven?

Een aantal jaren geleden maakte Raven in hun programma Geslacht! bekend dat hen geboren is als hermafrodiet. Dit houdt in dat iemand zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtskenmerken heeft.

Wat voor opleiding heeft Raven?

Raven heeft geen enkele opleiding afgemaakt, maar ontwikkelde zich tot podiumbeest in verschillende bands.

Waarom heet Ryanne Raven?

Ryanne van Dorst gaat sinds een paar jaar als Raven door het leven. Raven, die is geboren als hermafrodiet, wil niet meer in hokjes denken en vindt dat deze naam beter past.

Waar staat het huis van Raven?

Raven woont grotendeels in Rotterdam.

Hoe wil Raven aangesproken worden?

Raven wil aangesproken worden met 'hen' of 'die'.

In welke plaats wordt Boerderij van Dorst opgenomen?

Boerderij van Dorst wordt opgenomen in Zuidbroek, in Apeldoorn.

Hot or Not?

  • Yes! (19)
  • Nope! (1)
Bron: EM-Press/Patrick van Emst / Brunopress.nl Beeld: Brunopress.nl