Boerderij van Dorst-kijkers genieten van tegenpolen Arie Boomsma en Midas Dekkers: "betere tv is er niet"

Media door Jennifer

In het tv-programma Boerderij van Dorst zien we elke keer twee BN'ers, en Raven van Dorst vormt telkens weer geniale combinaties. Zo zien we in de nieuwste aflevering de sportieve Arie Boomsma en bioloog Midas Dekkers. Zij hebben twee totaal verschillende karakters en botsen regelmatig op bepaalde vlakken. Dit zorgt vervolgens wel voor erg vermakelijke tv.

Arie Boomsma en Midas Dekkers in Boerderij van Dorst

Bij de introductie van Arie Boomsma en Midas Dekkers in de nieuwste aflevering van Boerderij van Dorst, zien we meteen al een groot verschil. Zo staat Arie bekend als een zeer sportief persoon, die ook de VondelGym heeft opgezet. Midas daarentegen vindt dat "niets zo ongezond is voor de mens als sporten". Wanneer hij samen met Raven op zoek gaat naar Arie, reageert hij: "Misschien is hij aan het hardlopen? Of iets vies aan het eten." Hij heeft duidelijk weinig met de gezonde levensstijl van Arie.

Later zien we al gauw nog een verschil tussen de twee tegenpolen. Zo kijkt Midas nogal pessimistisch tegen de toekomst van de aarde aan. "Ik geloof niet dat er vreselijk veel toekomst is voor de mens," zegt hij. Hij heeft ook geen kinderen, in vergelijking met Arie die er drie heeft. Wel maakt Arie zich natuurlijk zorgen en hij doet zijn best voor het klimaat. "Kleine stapjes," zegt hij. "Gewoon zoals dit. Je eigen dingen in plaats van verder van de natuur af te raken. Recyclen, kleine dingetjes." Hier haakt Midas meteen op in, die het wel anders zou doen. "Als je een groot probleem hebt, zou ik grote stappen zetten," sneert hij. Daarbij geeft hij als voorbeeld om niet voor nageslacht te zorgen. Zo komt er niet nóg een generatie bij.

Ultieme tegenpolen

Later vraagt Raven naar de regelmatige ijsbaden van Arie, die hij persoonlijk "heerlijk" vindt. Het doet volgens hem veel goeds met je lichaam. Ondertussen staart Midas hem met grote ogen aan. "Het menselijk lichaam is er niet op gebouwd om in een ijsbad te zitten," zegt hij. Ook op dit vlak zijn ze het weer niet eens met elkaar. Natuurlijk gaat het vervolgens ook nog even over het sporten, waar Midas zo op tegen is. "De mens moet gewoon doen waar hij voor gebouwd is," zegt hij. "Hij is niet gebouwd om aan allerlei rare apparaten te hangen." Hier komt Arie meteen tussen, die zijn gedachtegang "achterhaald" noemt. Mensen bewegen tegenwoordig namelijk minder tot niet, zegt Arie. "De mens doet juist niet meer wat de mens zou kunnen en moeten doen." Volgens hem is sporten ook niet per se nodig, zolang iemand maar gewoon genoeg beweegt. Het is heus niet noodzakelijk, maar heeft wel veel voordelen voor je lichaam en gezondheid, aldus Arie.

Het feit dat Arie en Midas elkaars ultieme tegenpolen zijn, zorgt wel voor zeer vermakelijke tv. "Betere tv is er niet," reageert een kijker op socialmediakanaal X. Dat de twee mannen geregeld een discussie hebben, kunnen de kijkers enorm waarderen.

Lees ook: Woont Raven van Dorst echt op een boerderij?